:NIMITYS: Anu-Elina Hintsa Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtajaksi

4c59e71a-de5f-49d8-9423-c6f15d8f83d9

Anu-Elina Hintsa Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtajaksi

Anu-Elina Hintsa on nimitetty Huoneistokeskus Oy:n liiketoimintajohtajaksi 8.1.2019 alkaen. Hintsa jatkaa myös aiemmassa tehtävässään SKV Kiinteistönvälitys Oy:n liiketoimintajohtajana. Huoneistokeskus ja SKV Kiinteistönvälitys kuuluvat molemmat Realia Group -konserniin, ja ne jatkavat jatkossakin erillisinä yhtiöinä. Huoneistokeskuksen nykyinen toimitusjohtaja Ari-Matti Purhonen siirtyy uusiin tehtäviin Realia Group -konsernin ulkopuolelle.

KTM, VTM, LKV Anu-Elina Hintsa on nimitetty Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtajaksi 8.1.2019 alkaen. Nimityksen yhteydessä Huoneistokeskus siirtyy ylimmän johdon tittelin osalta Realia Group -konsernin muiden yhtiöiden kanssa yhtenäiseen käytäntöön, jossa yhtiötä johtaa liiketoimintajohtaja.

”Olen erittäin tyytyväinen, että Huoneistokeskukselle löytyi liiketoimintajohtaja Realia Group -konsernin sisältä. Anu-Elina tuntee laajasti kiinteistönvälitysliiketoiminnan ja lisäksi hänellä on vahva kokemus kuluttajaliiketoiminnasta. Uskon, että Huoneistokeskus ja SKV Kiinteistönvälitys hyötyvät yhtenäisestä johtamismallista, jossa voimme hyödyntää molempien yhtiöiden parhaita käytäntöjä, vaikka brändit ja toimistot eri puolilla maata säilyvät itsenäisinä”, Huoneistokeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Realia Group -konsernin toimitusjohtaja Matti Bergendahl sanoo.

”Olen erittäin iloinen mahdollisuudesta päästä luotsaamaan Huoneistokeskuksen tunnettua ja arvokasta brändiä ja tekemään töitä yhdessä Huoneistokeskuksen ammattitaitoisten välittäjien kanssa. Kiinteistönvälitysala on murroksessa ja asuntokauppaa tehdään yhä uusilla tavoilla. Huoneistokeskus on suomalaisen kiinteistönvälityksen uranuurtaja ja on hienoa päästä mukaan kehittämään yhtiötä”, Anu-Elina Hintsa sanoo.

Anu-Elina Hintsa on toiminut SKV Kiinteistönvälityksen liiketoimintajohtajana vuoden 2018 helmikuusta alkaen. Tätä ennen Hintsa on toiminut Realia Group -konsernin strategia- ja integraatiojohtajana sekä aiemmin myös konsernin markkinoinnista ja ICT:stä vastaavana johtajana. Hintsa on Realia Group -konsernin johtoryhmän jäsen.

Hintsa vastaa Huoneistokeskus Oy:n liiketoiminnoista valtakunnallisesti, ja hän raportoi tehtävässään Realia Group -konsernin toimitusjohtajalle.

Huoneistokeskuksen nykyinen toimitusjohtaja Ari-Matti Purhonen siirtyy uusiin tehtäviin Realia Group -konsernin ulkopuolelle.

”Haluan kiittää Ari-Mattia sitoutumisesta ja vahvasta muutosjohtamisesta Huoneistokeskuksessa ja samalla myös Realia Group -konsernissa. Ari-Matti on lyhyessä ajassa vienyt läpi mittavan muutoksen Huoneistokeskuksen toiminnassa, mikä luo hyvän pohjan yhtiön kehittämiselle tästä eteenpäin. Toivotan hänelle onnea ja menestystä uusiin tehtäviin”, Realia Group -konsernin toimitusjohtaja Matti Bergendahl sanoo.

Aari Isännöinti Oy:n Tampereen aluepäälliköksi Taija Sulander

bmec5a7xczolieaw14mk

Taija Sulander aloittaa Aari Isännöinti Oy:n Tampereen aluepäällikkönä 1.10.2017.

Aari Isännöinti Oy laajentaa toimintaansa Pirkanmaalle ja avaa uuden toimipisteen Tampereen keskustaan syyskuussa 2017. Tampereen aluepäälliköksi on nimitetty Taija Sulander (AIT, ITS-TEK, YKV). Hän aloittaa tehtävässään 1.10.2017. Sulander siirtyy Aari Isännöinti Oy:n palvelukseen Ovenia Isännöinti Oy:stä.

’’Toimipisteen avaaminen Tampereelle antaa meille mahdollisuuden palvella jatkuvasti kasvavaa asiakaskuntaamme entistä paremmin. Lisäksi toimipisteen avaaminen ja nimitys ovat linjassa kasvustrategiamme kanssa. On hienoa, että olemme saaneet aluepäälliköksemme kokeneen ammattilaisen Taija Sulanderin. Tulemme jatkossa rekrytoimaan lisää ammattilaisia’’, lupaa Aari Isännöinti Oy:n toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Senaatti-kiinteistöt: Tuomas Pusa on ministeriöt ja erityiskiinteistöt -toimialan uusi toimialajohtaja

6106-pusa-nimitys

Senaatti-kiinteistöjen uudeksi toimialajohtajaksi on valittu dip.ins. MBA Tuomas Pusa.  Hän seuraa tehtävässään Olavi Hiekkaa, joka siirtyi marraskuun alussa valmistelemaan sote- ja maakuntauudistuksen toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskuksen perustamista.

Tuomas on jo monelle Senaatti-kiinteistöjen asiakkaalle entuudestaan tuttu, sillä hän on toiminut aiemmin Senaatti-kiinteistöjen asiakaspäällikkönä toimistot-toimialalla ja vastannut muun muassa verohallinnon asiakkuudesta.

Työn luonne muuttuu 

Marraskuun alusta ministeriöt ja erityiskiinteistöt -toimialajohtajana aloittanut Tuomas Pusa arvioi työelämän murroksen heijastuvan vahvasti myös hänen uusien asiakkuuksiensa toiminnan kehittämisessä.

”Työ kehittyy kohti luovuutta vaativaa ongelmanratkaisua, jota tehdään organisaatiorajat ylittävissä verkostoissa. Ihmiset valitsevat ajan ja paikan työn tekemiselle”, Pusa sanoo.

Valtionhallinnon asiakkaat odottavat 24/7 käytettävissä olevia sähköisiä palveluita. Samalla kun digitalisaatio automatisoi työt, jotka voidaan ohjelmoida, älykkäät laitteet mahdollistavat meidän jokaisen oman suorituskyvyn parantamisen.

”Tila muuttuu palveluksi, jota käytetään kulloisenkin tarpeen mukaan, eikä se saa enää rajoittaa organisaatioiden muutosta ja kehittymistä. Valtionhallinnossa organisaatiorajat ylittävät yhteiskäyttöiset tilat tarkoittavat valmiita ”avaimet-käteen” -ratkaisuja, joihin sisältyy fyysisen tilan lisäksi palveluita, kuten esimerkiksi turvallisuus, AV-laitteet, kokouspalvelut ja puhtaanapito. Nämä muutostrendit haastavat meidät Senaatissa miettimään yhdessä asiakkaidemme kanssa, miten viemme yhdessä suorituskykyämme eteenpäin”, Pusa sanoo.

ME-toimialan asiakkaina ovat muun muassa ministeriöiden toimitila-asioista vastaava valtioneuvoston kanslia, tutkimuslaitokset ja lähinnä pääkaupunkiseudulla sijaitsevat kulttuurilaitokset, kuten Suomen Kansallisooppera ja Kansallisgalleria sekä valtion erityiskouluja, koulukoteja ja sairaaloita.

Suuri osa asiakkaista toimii arvokiinteistöiksi luokiteltavissa, suojelluissa rakennuksissa tai tutkimuslaitoksille suunnitelluissa erikoistiloissa, joiden ylläpito ja kehittäminen vaativat erityisosaamista.

 

Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n hallituksen puheenjohtajaksi Tero Tahkola

8aedd568-b0eb-4e87-b9d2-70c43ecd8062-main_image

Tero Tahkola

Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto SKVL ry:n puheenjohtajana aloittaa yrittäjä, kiinteistönvälittäjä Tero Tahkola Oulusta. Varapuheenjohtajana jatkaa yrittäjä, kiinteistönvälittäjä Katja Määttälä Kuopiosta. Hallituksen kokoonpanosta päätti 20.11.2015 kokoontunut SKVL:n liittokokous.

Hallituksen varsinaisina jäseninä vuonna 2015 toimivat Juha P. Järvinen Tampereelta, Tomi Keto-Tokoi Lahdesta, Tuula Lindström Turusta, Markku Rautanen Vantaalta, Ingemar Tåg Vaasasta ja Marko Perälä Jyväskylästä.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Anne Hietala Tampereelta ja Jouni Paasio Turusta.
Alueneuvoston kokoonpano

Syyskokouksessa vahvistettiin myös hallituksen apuna ja sen valvonnan alaisena toimivan alueneuvoston kokoonpano kaudelle 2016. Puheenjohtajana toimii liiton varapuheenjohtaja Katja Määttälä Kuopiosta. Jäseninä ovat Sari Harilainen Espoosta, , Reija Kaskimäki Ähtäristä, Saara Keihäs Orivedeltä, Kristen Kunnas Porista, Jouni Paasio Turusta, Marko Palhomaa Mikkelistä, Sanna-Mari Poutiainen Kuopiosta, Mikko Savolainen Jyväskylästä, Toini-Maria Uhlbäck Lahdesta ja Risto Volanen Porvoosta.

Saku Sipola nimitetty SATO Oyj:n toimitusjohtajaksi

Saku_Sipola

SATO Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Saku Sipola, 47. Hän aloittaa tehtävässä loppuvuonna myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Nykyinen toimitusjohtaja Erkka Valkila siirtyy eläkkeelle vuoden lopulla. Valkilan työsuhdetta jatkettiin vuonna 2013 työsopimuksen mukaisen eläkeiän jälkeen kahdella vuodella.

Sipola siirtyy SATOon Pohjolan Design-Talo Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on toiminut noin neljä vuotta. Sitä ennen hän on toiminut johtajana Rautaruukki Oyj:ssä ja erilaisissa johtotehtävissä YIT Oyj:ssä.

SATOn hallituksen puheenjohtaja Esa Lager:

– SATO on kasvanut Valkilan johdolla merkittäväksi asuntosijoitusyhtiöksi ja yhtiön kannattavuus on ollut erinomainen. Tavoitteena on edelleen kannattava kasvu ja asiakaskokemuksen parantaminen.

– Saku Sipolalla on pitkäaikainen johtamiskokemus sekä näyttöä uudistamiskyvystä ja tuloksellisesta toiminnasta. Uskon, että hänen johdollaan yhteistyössä yhtiön ammattitaitoisen henkilöstön kanssa SATO edelleen vahvistaa asemaansa johtavana asuntosijoitusyhtiönä.

Saku Sipola:

– SATO on erinomainen yritys, jonka palveluiden kysyntää voimakas kaupungistuminen tukee. Tämä luo edellytykset vahvaan tuloksentekoon jatkossakin. On innostavaa päästä yhdessä satolaisten kanssa kehittämään yhtiötä nopeasti muuttuvassa ympäristössä.

Asuntosijoitusyhtiö SATOn Tampereen aluejohtajaksi Mikko Nevalainen

Mikko_Nevalainen

Rakennusinsinööri AMK Mikko Nevalainen (s. 1974) on nimitetty SATO Oyj:n Tampereen aluejohtajaksi 1.9.2015 alkaen. Nevalaisen vastuualueeseen kuuluvat Tampereen talousalueen asuntosijoitustoiminta ja kiinteistökehitys. Hän raportoi tehtävässään liiketoimintajohtaja Pasi Suutarille.

Mikko Nevalainen on ollut SATOn palveluksessa vuodesta 2012, ensin kehitysinsinöörinä ja viimeksi aluepäällikkönä pääkaupunkiseudulla.

SATO omistaa Tampereella noin 2 200 vuokra-asuntoa ja investoi vuosittain n. 100-200 uuteen asuntoon.

Tampereen nykyinen aluejohtaja Kari Koponen jää eläkkeelle kuluvan vuoden lopussa kahdenkymmenenkuuden SATO-vuoden jälkeen.

Erkki Heikkinen nimitetty Kiinteistömaailman toimitusjohtajaksi

Ketjun nykyinen varatoimitusjohtaja rakennusinsinööri Erkki Heikkinen aloittaa Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtajana tästä päivästä lukien. 

Kiinteistömaailma Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kenneth Kaarnimon mukaan ketjun tavoite on hyödyntää jatkossa entistäkin määrätietoisemmin sen kahta selkeää vahvuutta: maan tunnetuimpiin ja maineikkaimpiin kuuluvaa kiinteistönvälitysbrändiä sekä osaavaa yrittäjävetoista myymäläverkostoa.

”Vuodesta 2009 Kiinteistömaailmassa työskennelleellä Erkki Heikkisellä on ollut jo vuosia keskeinen rooli ketjun kehittäjänä. Hänen laaja kokemuksensa niin asuntokaupasta kuin yrittäjyyteen pohjautuvasta toimintamallista ja yhteistyöstä Danske Bankin kanssa edesauttaa Kiinteistömaailmaa vahvistamaan asemaansa kiinteistönvälittäjien joukossa”, Kaarnimo toteaa.

Kiinteistömaailman nykyinen toimitusjohtaja Seppo Hämäläinen siirtyy pois ketjun palveluksesta.

Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy: Jaana Lehto, KTM, Kiinkon uudeksi rehtoriksi

jaanalehto_50x60mm_rgb_150dpi

Jaana Lehto, KTM, on nimitetty Kiinkon rehtoriksi. Kehitysjohtajana Kiinkossa työskentelevä Lehto siirtyy tehtävään 1.4.2015 nykyisen rehtorin, Keijo Kaivannon, siirtyessä eläkkeelle.

Kiinko on kouluttanut kiinteistö- ja rakennusalaa lähes 40 vuotta. ”Rehtorin tehtävääni kuuluu huolehtia, että tunnistamme edelleen eri toimijoiden keskeiset koulutustarpeet ja koulutamme alaa korkea laatu missionamme. Kiinteistöt ovat merkittävä osa kansallisvarallisuuttamme, korkean laadun merkitystä alan eri toimissa ei voi sivuuttaa”, kuvailee Lehto.

Laaja ja syvälle luotaava koulutustoiminta

Kiinkon koulutustoiminta on erikoistunutta, toimialakohtaista koulutusta. Kouluttajina toimii n. 300 alalla toimivaa asiantuntijaa, ja kumppaniverkosto kattaa alan keskeiset toimijat. Koulutus on laaja-alaista ja syvälle luotaavaa.

”Olen ollut tyytyväinen Kiinkon erityisen kattavaan, syvälliseen ja arjen työhön integroituneeseen koulutustapaan. Uusia pedagogisia menetelmiä ja tapoja on kehitteillä. Uskon, että niiden avulla voimme jalkauttaa korkeatasoista koulutusta ja laatumissiota entistä tehokkaammin. Erilaiset koulutusmoduulit ja osaamisen kehittämisen tavat tuovat koulutuksen mahdolliseksi yhä useammalle ja entistä joustavammin”, kertoo Lehto.

Jaana Lehto on toiminut aiemmin Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n koulutusjohtajana.

Isännöintiliiton puheenjohtajaksi Ilkka Saarinen Tampereelta

2013-10-22T16-44-0085
Isännöintiliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin liittokokouksessa 18.10.2014 toimitusjohtaja Ilkka Saarinen Tampereelta. Saarinen on toiminut isännöitsijänä vuodesta 1986 lähtien. Saarinen pitää tärkeänä, että Isännöintiliitto katsoo jatkossakin vahvasti eteenpäin. ”Hyvän isännöinnin tulee olla kannattavaa niin asiakkaille kuin isännöitsijöille ja isännöintiyrityksillekin,” Saarinen muistuttaa.

“Tärkeintä Isännöintiliitolle on se, että jäsenet ovat tyytyväisiä. Tämä on isännöitsijöiden ja isännöintiyritysten liitto. Isännöinnin arvostusta pitää nostaa ja meidän tulee tehdä tekoja, joita arvostetaan,” Saarinen korosti liittokokouksessa pitämässään puheessa.

Isännöintiliiton hallituksen kokoonpano: http://www.isannointiliitto.fi/yhteystiedot/hallitus

Kari Virta jatkaa Kiinteistötyönantajien hallituksen puheenjohtajana

Kiinteistötyönantajien hallitus vuodelle 2015 nimettiin Turussa pidetyssä liittokokouksessa 26. syyskuuta.

Kiinteistötyönantajien hallituksen puheenjohtajana jatkaa ISS Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Kari Virta. Varapuheenjohtajana jatkaa kiinteistöneuvos Hannu Salonen, HH-Kiinteistöpalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Uusina jäseninä hallitukseen nimettiin toimitusjohtaja Ismo Heikkonen RTK-Palvelu Oy:stä sekä toimitusjohtaja Heikki Pesu Are Oy:stä.

Vanhoina jäseninä hallituksessa jatkavat toimitusjohtaja Juhapekka Joronen, SOL Palvelut Oy, toimitusjohtaja Harri Järvenpää, Lännen Kiinteistöpalvelu Oy, toimitusjohtaja Johan Mild, Coor Service Management Oy, toimitusjohtaja Pekka Ojanpää, Lassila & Tikanoja Oyj, toimitusjohtaja Kalevi Ranta, Rovanapa Oy sekä hallintojohtaja Päivi Repo, Rewest Oy.

Hallituksen varajäsenenä jatkaa varatoimitusjohtaja Suvi Kuusisto N-Clean Oy:stä. Uudeksi varajäseneksi valittiin toimitusjohtaja Tomi-Erik Aravirta Kiinteistö- ja ympäristöpalvelut Oy:stä.

Kiinteistötyönantajat ry on kiinteistöalan ainoa työnantajajärjestö ja kiinteistöpalveluja tuottavien yritysten elinkeinopoliittinen edunvalvoja. Liiton 550 jäsenyritystä tarjoavat kiinteistön hoito- ja ylläpitopalveluja, erilaisia toimitila- ja käyttäjäpalveluja sekä kiinteistöliiketoimintaan, kiinteistöjen hallinnointiin ja isännöintiin liittyviä palveluja. Kiinteistöpalveluala työllistää Suomessa yli 100 000 henkilöä.

Uusi hallitus aloittaa toimintansa 1.1.2015.