SATO rakentaa valotaideteoksia pääkaupunkiseudun naapurustoihin

image001

SATOn ja Lux Helsingin valohaaste kannustaa tänä vuonna kaupunkilaisia kohtaamaan naapurit myös vuoden pimeimpään aikaan. SATO piristää talojensa asukkaita näyttävillä valotaideteoksilla ja yhteisillä glögihetkillä eri puolilla pääkaupunkiseutua.

SATO tarttuu #valohaasteeseen jo kolmatta kertaa ja rakentaa marras-joulukuussa kuuteen taloonsa valotaideteokset piristämään maisemaa ja kutsuu samalla asukkaat glögeille. Lisäksi joulukuussa valot ilahduttavat asukkaita yhteensä parinkymmenen SATOn talon pihakuusessa muun muassa Keravalla, Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella.

– Järjestimme kesällä taloissamme pihakestejä, joihin osallistui useita satoja asukkaitamme. Haluamme madaltaa kynnystä viettää naapureiden kanssa aikaa myös pimeimpään ja kylmimpään vuodenaikaan, joten kutsumme nyt naapurit tapamaan toisiaan ja iloitsemaan yhdessä pihapiiriin sytytettävistä valoista, SATOn yhteisömanageri Piia Matilainen kertoo.

Valotaideteokset ovat nähtävillä SATOn taloissa vuodenvaihteen yli aina Lux Helsinki -valofestivaaliin asti. Valotaideteokset SATOn taloissa:

  • Kutomotie 14 A, Tali, Helsinki, 15.11. alkaen
  • Matruusinkatu 2, Katajanokka, Helsinki, ma 25.11. alkaen
  • Virtakuja 2, Myyrmäki, Vantaa, muraalin valaisu ti 26.11. alkaen
  • Raikukuja 4B (StudioKoti), Martinlaakso, Vantaa, ti 3.12. alkaen
  • Tilkankatu 6, Pikku Huopalahti, Helsinki, ke 4.12. alkaen
  • Kauniinilmankuja 3, Aurinkolahti, Helsinki, ke 4.12. alkaen

– Haluamme laajentaa valon juhlaa kaupunkien keskustoista useammalle asuinalueelle, sillä ei ole samantekevää, millaisissa asuinympäristössä elämme. Samalla kannustamme kaikkia luomaan pieniä valoteoksia myös oman kodin ikkunoihin yhdessä perheen tai naapureiden kanssa, Matilainen sanoo.

SATO palkitsee tammikuun puolivälissä kolme sosiaalisessa mediassa #valohaaste-tunnuksella jaettua kuvaa lahjakorteilla. Palkitsemiskriteerinä ei ole välttämättä suurin tai erikoisin teos vaan mieleenpainuvin ja kiinnostavin kuva.

www.luxhelsinki.fi/valohaaste

SATOn Sipola Jätkäsaaressa: Kalliista kaupunkialueista seurauksena pienenevät asunnot

130598

SATOn toimitusjohtaja Saku Sipola

Vuokrakoteja tarjoavan SATOn toimitusjohtaja Saku Sipola haastoi tänään Jätkäsaaren Kaupunkielämää-tapahtuman avajaistilaisuudessa puolueita ottamaan asumisen hinnan yhdeksi seuraavien eduskuntavaalien teemoista. Sipolan mukaan kaupungistuminen on Suomen talouden ja kehityksen kannalta juuri nyt ratkaisevassa roolissa, mutta samalla kaupunkien uudet alueet ovat kalliita. “Seurauksia on ainakin yksi, pienenevät asunnot.”

Suomalaiset kaupunkiseudut ovat jatkuvasti kasvavan muuttovirran kohteina, sillä suurin osa uusista työpaikoista syntyy kaupunkialueilla. Talouskasvu, työllisyyden positiivinen kehitys ja ihmisten hyvinvointi vaativat moottoreikseen vetovoimaisia kaupunkiseutuja. Etenkin pääkaupungin metropolialueen uusien kaupunginosien kallis kaavoitus ja tonttimaa johtavat korkeisiin asuntohintoihin.

Sipolan mukaan ainakin vuokramarkkinoilla yksiöt ja napakat kolmiot ovat tällä hetkellä suosituimpia.

-Uusien kaupunkialueiden kalleudesta seuraa se, että asuntojen koot pienenevät vastaamaan paremmin kaupunkilaisten maksuvalmiutta, Sipola toteaa. 

-Puolueiden tulisi ottaa hallitusohjelmaa silmällä pitäen yhteinen tavoite: asuminen ei saa kallistua. Tavoitteen toteutumiseen tulee tietenkin sitoutua päätöksenteon eri tasoilla. Kestävää kaupungistumista ei ole mahdollista rakentaa ilman riittävää, eri tulotasoille soveltuvaa asuntotarjontaa, eikä riittävää asuntokantaa synny ilman pitkäjänteistä, kestävää kaupunkisuunnittelua ja asuntopolitiikkaa.

Sipola näkee haasteena sen, että monet käynnissä olevat lakiuudistukset ja muut hankkeet kasvattavat edelleen asumisen hintaa. Kiinteistöveron uudistus tulee nostamaan kasvukaupunkien kiinteistöverorasitusta, korkovähennysoikeuden leikkaus taas nostaa suurimpien vuokra-asuntotarjoajien vuokria. Samalla ARA-asuntojen kustannukset ovat kasvamassa, jos suunniteltu 1,39 prosentin vähimmäiskorko kohdistuisi lainoihin joista perittävä korko on tällä hetkellä tätä alempi. Sipola nostaa esiin lisäksi kaava- ja tonttitarjonnan tarjonnan niukkuuden, joka edelleen kasvattaa asuntojen hintoja.

– Isossa kuvassa yhteiskunnan päätösten rooli on kaikkinensa merkittävä: verojen ja muiden veroluontoisten maksujen osuus uuden kerrostaloasunnon hinnasta on yli 40 prosenttia.

-Ongelma on todellinen, tunnistettu ja yhteinen. Siksi niin rakennuttajien kuin viranomaisten ja päättäjien on kannettava vastuuta ratkaisujen löytämiseksi. Tavoitteena tulisi olla: kaupunkielämää entistä useammalle.”

SATOlta 760 vuokra-asuntoa Y-Säätiölle

SATO Oyj on tänään myynyt 760 aravavuokra-asuntoa Kiinteistö Oy Y-asunnoille (Y-Säätiö). Asunnot sijaitsevat pääasiassa Jyväskylässä, Lahden seudulla sekä pääkaupunkiseudun kehyskunnissa.

Liiketoimintajohtaja Tuula Entelä SATOsta:

– SATO jakaa vuokra-asunto-tarjontansa painottumista pääkaupunkiseudulle, johon pääosa muuttoliikkeestä kohdistuu ja vuokra-asuntojen kysyntä on voimakkainta. Toiminta-alueillamme keskitymme sijainteihin, joissa on hyvät liikenneyhteydet ja toimiva palveluverkosto välittömässä läheisyydessä.

– Vähennämme asunto-omistustamme alueilla, joilla vuokra-asuntokysynnän kasvu on pitkällä tähtäimellä hitaampaa. Nyt tehdyllä kaupalla halusimme siirtää asunnot toimijalle, jolla on vahvaa osaamista vuokra-asuntojen tarjoamisesta. Y-Säätiön pitkä historia kohtuuhintaisten kotien tarjoamisessa takaa asukkaille tulevaisuudessakin hyvän vuokranantajan.

Saku Sipola nimitetty SATO Oyj:n toimitusjohtajaksi

Saku_Sipola

SATO Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Saku Sipola, 47. Hän aloittaa tehtävässä loppuvuonna myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Nykyinen toimitusjohtaja Erkka Valkila siirtyy eläkkeelle vuoden lopulla. Valkilan työsuhdetta jatkettiin vuonna 2013 työsopimuksen mukaisen eläkeiän jälkeen kahdella vuodella.

Sipola siirtyy SATOon Pohjolan Design-Talo Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on toiminut noin neljä vuotta. Sitä ennen hän on toiminut johtajana Rautaruukki Oyj:ssä ja erilaisissa johtotehtävissä YIT Oyj:ssä.

SATOn hallituksen puheenjohtaja Esa Lager:

– SATO on kasvanut Valkilan johdolla merkittäväksi asuntosijoitusyhtiöksi ja yhtiön kannattavuus on ollut erinomainen. Tavoitteena on edelleen kannattava kasvu ja asiakaskokemuksen parantaminen.

– Saku Sipolalla on pitkäaikainen johtamiskokemus sekä näyttöä uudistamiskyvystä ja tuloksellisesta toiminnasta. Uskon, että hänen johdollaan yhteistyössä yhtiön ammattitaitoisen henkilöstön kanssa SATO edelleen vahvistaa asemaansa johtavana asuntosijoitusyhtiönä.

Saku Sipola:

– SATO on erinomainen yritys, jonka palveluiden kysyntää voimakas kaupungistuminen tukee. Tämä luo edellytykset vahvaan tuloksentekoon jatkossakin. On innostavaa päästä yhdessä satolaisten kanssa kehittämään yhtiötä nopeasti muuttuvassa ympäristössä.

Asuntosijoitusyhtiö SATOn Tampereen aluejohtajaksi Mikko Nevalainen

Mikko_Nevalainen

Rakennusinsinööri AMK Mikko Nevalainen (s. 1974) on nimitetty SATO Oyj:n Tampereen aluejohtajaksi 1.9.2015 alkaen. Nevalaisen vastuualueeseen kuuluvat Tampereen talousalueen asuntosijoitustoiminta ja kiinteistökehitys. Hän raportoi tehtävässään liiketoimintajohtaja Pasi Suutarille.

Mikko Nevalainen on ollut SATOn palveluksessa vuodesta 2012, ensin kehitysinsinöörinä ja viimeksi aluepäällikkönä pääkaupunkiseudulla.

SATO omistaa Tampereella noin 2 200 vuokra-asuntoa ja investoi vuosittain n. 100-200 uuteen asuntoon.

Tampereen nykyinen aluejohtaja Kari Koponen jää eläkkeelle kuluvan vuoden lopussa kahdenkymmenenkuuden SATO-vuoden jälkeen.

SATO avaa uusia ovia edulliseen vuokra-asumiseen

2015-04-09 13_56_16-SATO_StudioKoti_2.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial).png222222

SATO StudioKoti tuo uudenlaisen asumismuodon pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseutua vaivaa pitkittynyt pula edullisista vuokra-asunnoista. Vastauksena kasvavaan tarpeeseen asuntosijoitusyhtiö SATO on kehittänyt uuden sukupolven asumismuodon, SATO StudioKodin. Uuden konseptin tavoitteena on edullisen asumiskustannuksen lisäksi erinomainen asiakaskokemus ja viihtyvyys.

SATO StudioKoti tuo yksiöitä tarjolle sellaiseen hintaluokkaan, johon ei tällä hetkellä ole markkinoilla tarjontaa. Vantaalle suunnitellussa pilottikohteessa tämä tarkoittaa 500 € vuokraa.

Uudisrakennuksiin tulevat StudioKodit ovat avaria yksiöitä, joissa korostuvat laadukkuus ja design muun muassa räätälöidyillä kaluste- ja sisustusratkaisuilla. StudioKoti on lähes neljä metriä korkea ja lattiapinta-alaltaan kompakti, noin 16 neliömetriä. Asunnon toiminnallisuuteen ja suunnitteluun kiinnitetään erityistä huomiota, siinä on lisätilaa tuova kuuden neliömetrin parviratkaisu ja ranskalainen parveke. Yhteisöllisyyttä luovat asukkaiden yhteiset tilat, kuten ylimmän kerroksen suuri terassi ja sauna. Alakerrokseen tulee pesula ja iso oleskelutila, joka voi toimia vaikka kahvilana.

2015-04-09 13_55_46-SATO_StudioKoti_1.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial).png1111111

– Pääkaupunkiseudun asumisen haasteisiin tarvitaan erilaisia ratkaisuja, joista asiakkaat voivat valita itselleen kulloinkin sopivimman. SATO StudioKoti tarjoaa mielestämme vahvan vaihtoehdon edulliseen ja joustavaan vuokra-asumiseen esimerkiksi työn perässä muuttaville, sanoo SATOn toimitusjohtajaErkka Valkila.

– Uskomme yhteisöllisen asumisen muodostuvan trendiksi kasvukeskuksissa.  SATO StudioKoti laadukkaine yhteistiloineen vastaa pitkälti samanlaista asumismallia, jonka lukioikäiset nuoret suunnittelivat itselleen Safari-leirin työpajassamme viime vuonna, Valkila toteaa

SATO esittelee StudioKotia pääkaupunkiseudulla ensi kesänä. Malliasunnon avulla asiakkaat, viranomaiset, päättäjät ja muut alan toimijat voivat tutustua asunnon toiminnallisuuteen ja laadukkuuteen.

SATO StudioKoti -konsepti soveltuu erinomaisesti pääkaupunkiseudulle hyvien kulkuyhteyksien päähän. SATO suunnittelee konseptin pilottikohdetta Raikukujalle Vantaan Martinlaaksoon. Vireillä on kaavamuutoshakemus, jota edeltäneissä keskusteluissa Vantaan viranomaiset ovat osoittaneet innovatiivisuutta ja myönteistä suhtautumista asumismuotojen kehittämiseen.