Suomen Urheiluopisto teki sopimuksen Vierumäen kiinteistönhuollosta SOLin kanssa

vierumaki_sol_sopimuksenteko_300

Vierumäki-yhtiöiden ja Suomen Urheiluopiston kiinteistönhoito siirtyy heinäkuussa SOL Palvelut Oy:n hoidettavaksi. Kolmivuotinen sopimus koskee lähes sadan tuhannen kerrosneliömetrin laajuudelta kiinteistöjä ja noin 200 hehtaarin maa-alueita.

”Olemme iloisia, että saimme SOLin tähän kumppaniksi. Meillä on kokemusta yhteistyöstä jo aiemmilta vuosilta, ja luotamme kumppanuuteen nyt myös kiinteistönhoidon alalla. Kyse on meille tärkeästä omaisuuserästä ja asiakkaidemme viihtyvyydestä. Vierumäki tunnetaan siisteydestään”, Vierumäen toimitusjohtaja Heikki Hietanensanoo.

Urheiluopiston alueella on kaksi jäähallia, uimahalli ja muita urheiluhalleja sekä paljon majoitustilaa erityyppisissä rakennuksissa.

”Sopimus on laaja-alainen. Siihen sisältyy kiinteistönhoidon lisäksi ulkoalueiden kunnossa- ja puhtaanapitoa, puutarhanhoitoa ja jatkuvaa päivystystä. Monet Vierumäen kiinteistöistä edellyttävät erikoistaitoja, kuten uimahallin vesianalyysien tekeminen. Kohteeseen tulevat meiltä myös kokoaikaiset putki- ja sähköasentajat”, Lahden SOLin Päijät-Hämeen alueen palvelupäällikkö Ari Lehikoinen kertoo.

”Kiinteistöpalveluiden kilpailutuksessa käytettiin kriteereinä hintaa, henkilöstön osaamista, kalustoa ja energianhallintaa”, Vierumäen kiinteistöpäällikkö Jukka Oksanen kertoo.

SOL Palvelut Oy:n Päijät-Hämeen myyntipäällikkö Merja Suurnäkki sanoo sopimuksen koskevan yli kymmenen vakituisen työntekijän ja useiden kausityöntekijöiden työpanosta.

Vierumäki on monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus, jonka alueella sijaitsee maan suurin liikunta-alan oppilaitos Suomen Urheiluopisto. Vanhimmat kiinteistöistä on rakennettu 1930-luvulla, puolet kuitenkin 2000-luvulla. Alueella käy vuosittain yli 400 000 kävijää, joista neljännes yritysasiakkaita. Vierumäki sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

ISS Palveluilta kiinteistönhuoltopalvelut Hoasin Helsingin keskustan ja Espoon asuinkiinteistöihin

ISS Palvelut ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas aloittavat laajan yhteistyön. Syyskuussa solmittu palvelusopimus kattaa Hoasin omistamien, Helsingin keskustassa ja Espoossa sijaitsevien noin 70 asuinkiinteistön kiinteistönhuoltopalvelut. Huoneistoja kiinteistöissä on noin 4000.

Sopimuskausi on kolme vuotta ja se käynnistyi 1.9.2014. Siihen liitetään sopimusalueelle mahdollisesti rakennettavat uudet kiinteistöt.

– On erinomaista, että näin laaja palvelusopimus saatiin solmittua ISS Palveluiden kanssa. Hoasilla on laaja asuntokanta, jonka huoltopalveluihin tarvitaan osaava kumppani, kertoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

– Pääkaupunkiseudulla ISS:n ja Hoasin välillä käynnistynyt yhteistyö on meille merkittävä kokonaisuus asuinkiinteistöjen kiinteistönhuollossa. Se tukee strategiaamme, jossa keskitymme isojen asiakkuuksien kiinteistöihin tarjottavien palveluittemme kestävään ja pitkäjänteiseen kehittämiseen. Tätä kautta meille aukeaa mahdollisuus kehittää ja laajentaa palvelutarjontaamme tulevaisuudessa, ISS Palveluiden palvelujohtaja Jean Hanslin kertoo.

ISS:llä on vankka kokemus laajoista, kehittyvistä kiinteistönhuoltokokonaisuuksista.

– Asiakasratkaisumme tuo lisäarvoa Hoasin kiinteistöjen ylläpidolle. Panostamme erityisesti uuden kiinteistönhuollon sähköisen raportointijärjestelmän mukaisen toiminnan kehittämiseen. Sopimuksen myötä meillä on mahdollisuus pitkäjänteiseen yhteistyöhön, jonka tavoitteena on tuottaa opiskelijoille asianmukaiset olosuhteet asumiseen sekä säilyttää kiinteistöjen arvo tasalaatuisella ja ennakoivalla kiinteistönhoidolla, ISS Palveluiden aluepäällikkö Antti Hynynen toteaa.

Lassila & Tikanojalta kiinteistöpalvelut Itellalle

Itella keskittää kiinteistöpalvelunsa L&T:lle, joka hoitaa lokakuun alusta alkaen Itellan siivous-, kiinteistöhuolto-, kiinteistötekniikan ja jätehuollon palvelut. L&T:n kokonaispalveluratkaisu kattaa näiden palvelujen tuottamisen, johtamisen ja kehittämisen.

L&T:llä on ollut pitkä yhteistyö Itellan kanssa siivouspalvelujen tuottajana, ja nyt yhteistyö laajenee koskemaan kiinteistöpalvelujen kokonaisuutta.

Kokonaispalveluratkaisu mahdollistaa uudenlaisen toimintamallin, jossa palvelut tuotetaan tehokkaasti ja yhteneväisellä tavalla kaikkialla Suomessa. Lisäksi L&T ja Itella sitoutuvat yhteistyön myötä palvelujen jatkuvaan kehittämiseen ja kiinteistöjen ylläpitokustannusten optimointiin.

”Itellan tavoitteena oli keskittää kiinteistöpalvelut kumppanille, jolla on edellytykset tarjota kilpailukykyiset, oikein mitoitetut ja laadukkaat palvelut maanlaajuisesti. Lisäksi yhteinen tahtotilamme on kehittää palveluiden organisointia siten, että saavutamme kustannussäästöjä pitkällä aikavälillä. Palvelukumppanilta odotamme joustavuutta vastata mm. tilamuutoksiin ja palvelutarvemuutoksiimme”, kertoo Itella Real Estate Oy:n toimitusjohtaja Marko Tulokas .

Itellalle tuotettava kiinteistöpalveluratkaisu mahdollistaa tehokkaan kokonaisuuden hallinnan ja kustannusten paremman seurannan. Kiinteistöjohtamisen tueksi tuotetaan tietoa palveluiden toimivuudesta, laadusta sekä kustannusseurannasta.

”L&T:n energianhallinnan asiantuntemus ja kiinteistöpalvelujen palveluosaaminen varmistavat Itellalle energia- ja kustannustehokkuuden. Energiankulutus pysyy kurissa kiinteistön hyvällä ylläpidolla ja taloteknisten järjestelmien jatkuvalla tarkkailulla. Pääasia on kuitenkin se, että kiinteistöt toimivat tarkoituksenmukaisesti ja tilat ovat viihtyisät ja turvalliset käyttäjille”, sanoo toimialajohtaja Petri Myllyniemi L&T:ltä.

Lassila & Tikanoja osti Kiinteistöhuolto Rytkösen

Lassila & Tikanoja Oyj on ostanut jäte- ja ympäristöhuoltopalveluita tarjoavan Kiinteistöhuolto Rytkönen Oy:n liiketoiminnan. Iisalmelaisen Kiinteistöhuolto Rytkösen liikevaihto on 2,8 miljoonaa euroa. Vuonna 1971 perustettu yritys on markkinajohtaja Ylä-Savon talousalueella.

”Kaupan myötä toimintamme laajenee uudelle markkina-alueelle. Tästä on hyvä jatkaa, koska Rytkönen on ammattimaisesti hoidettu ja menestyvä yritys”, kertoo toimialajohtaja Petri Salermo L&T:ltä.

Kaupan myötä Kiinteistöhuolto Rytkösen 19 työntekijää sekä yrittäjät Pirjo Rytkönen ja Juha Ahonen siirtyvät L&T:lle.

”Yrittäjinä halusimme uusia haasteita ja myös nykyistä laajemman toimintaympäristön. Osana L&T:tä meillä on mahdollisuus kehittää ympäristöliiketoimintaa sekä omaa ja henkilöstömme osaamista myös jatkossa. Näin voimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin”, sanoo Pirjo Rytkönen.