REMAXin elokuun markkinakatsaus: Kesä on ollut hyvää kauppa-aikaa kiinteistövälitykselle – REMAXilla vahva osuus erityisesti pääkaupunkiseudulla

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva REMAX on julkaissut elokuun markkinakatsauksensa. Kaikkien asuntojen kokonaiskauppamäärät ovat nousseet Suomessa vajaat 5 % verrattuna viime vuoden heinäkuuhun. Tämän vuoden heinäkuussa koko maassa tehtiin yhteensä 4 637 asuntokauppaa. REMAX myi peräti 17 %:a kaikista alan asuntokaupoista heinäkuussa pääkaupunkiseudulla.

”REMAXin kauppakehitys on ollut erittäin positiivista koko alkuvuoden. Olemme kasvattaneet kaikkien kauppojemme määrää koko alkuvuoden keskimäärin 24 %:lla joka kuukausi. Ketjumme välittäjät ovat osoittaneet poikkeuksellista aktiivisuutta koko vuoden, mikä selittää markkinasta poikkeavan tuloksen. Kesä on ollut meille vilkasta kauppa-aikaa ja sitä on varmasti auttaneet viileähköt säät”, kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

remax_mark.kats.graafi_tammi-heina-

 

remax_mark_kats_graafi_2012-2015

Kiinteistövälitysalan Keskusliiton mukaan erityisesti vanhojen asuntojen kauppamäärät ovat kasvaneet tammi-heinäkuussa. Esimerkiksi vanhojen omakotitalojen osalta kauppojen määrät ovat nousseet lähes 9 %:a viime vuoden heinäkuuhun nähden koko Suomessa. Keskimääräinen neliöhinta vanhassa omakotitalossa oli Tampereella 2 101 €/m² kun se Helsingissä oli 3 211 €/m².

Myyntiajat ovat edelleen pidentyneet kokonaismarkkinoilla

Myyntiajat ovat yleisesti pidentyneet markkinoilla. Viimevuoden heinäkuuhun nähden niihin on tullut vajaan 6 % korotus, ja nyt myyntiajat ovat keskimäärin 90 päivää kokonaismarkkinoilla.

”REMAXilla keskimääräinen myyntiaika oli heinäkuussa 76 päivää eli reilut 15 % lyhempi kuin keskimäärin alalla. Viime kuukaudet ovat luoneet kiinteistöalalle positiivista virettä ja vahvistaneet uskoa myös paremmasta. Tällä hetkellä suuntaamme vahvasti välittäjiemme ammattitaidon kehittämiseen ja koulutukseen, koska ensi vuonna alalle tulee lakimuutos, joka vaatii, että puolella välitysliikkeen henkilöstöstä tulee olla LKV-pätevyys”, muistuttaa Aalto.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi

Kiinteistönvälitysketju REMAXin heinäkuun markkinakatsaus: Alan kaupassa hienoista nousua, REMAXin myynti kasvoi 25 % edellisvuodesta

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva REMAX on julkaissut heinäkuun markkinakatsauksensa. Alan yleisen kehityksen mukaan kokonaisasuntokauppa Suomessa on noussut 12 % verrattuna vuoden 2014 kesäkuuhun ja 5 % verrattuna toukokuuhun 2015. Kesäkuussa 2015 koko maassa tehtiin yhteensä 4882 asuntokauppaa. Pääkaupunkiseudulla kaupoissa oli kesäkuuhun 2014 verrattuna 6 % nousua ja vajaa prosentti laskua toukokuusta 2015. Koko Suomen asuntokaupoista REMAXin osuus on ollut noin 6 %. Pääkaupunkiseudulla vastaava luku on noin 15 %.

Alkuvuoden aikana koko markkinan kauppojen määrä kasvoi hieman alle 4 %. REMAX vastaavasti teki alkuvuonna 23 % enemmän kauppoja kuin vuonna 2014. Ketjun myynti myös kasvoi 25 % viime vuoteen verrattuna.

”Asuntokauppa on hieman piristynyt myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Ostajien ja myyjien käsitykset asuntojen hinnoista ovat lähentyneet ja normaali asunnonvaihtotarve on purkanut hieman patoutumia. Ketjumme välittäjät ovat osoittaneet poikkeuksellista aktiivisuutta koko vuoden, mikä selittää markkinasta poikkeavan tuloksen. Tarkoituksemme on jatkaa samaa linjaa palvelemalla asiakkaitamme aktiivisesti ja ammattitaitoisesti“,kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

REMAX kasvatti kesäkuussa kauppojen määrää 20 %. Ketjun luvut ovat olleet koko ensimmäisen vuosipuoliskon vahvoja: tammikuussa +23 %, helmikuussa +39 %, maaliskuussa +20 %, huhtikuussa +20 % ja toukokuussa +16 %.

remax_mark.kats.graafi_tammi-touko

 

remax_mark_kats_graafi_2012-2015

REMAX myi kesäkuussa joka viidennen omakotitalon pääkaupunkiseudulla

Alan yleisen kehityksen mukaan kerrostalokaksioiden kauppa on kasvanut kesäkuusta 2014 noin 17 % ja toukokuusta 2015 6 %. Kesäkuussa kauppoja tehtiin Suomessa 1122 kappaletta. Pääkaupunkiseudulla kauppojen määrä on noussut kesäkuusta 2014 22 %, mutta laskenut toukokuusta 2015 hieman alle 8 %. REMAXin osuus kaupoista koko Suomessa oli 6 % ja pääkaupunkiseudulla 15 %.

Vanhojen omakotitalojen kauppojen määrä on noussut alalla yleisesti 10 % kesäkuuhun 2014 ja 5 % toukokuuhun 2015 verrattuna. Vanhoja omakotitaloja myytiin kesäkuussa 1157 kappaletta. Pääkaupunkiseudulla kauppojen määrä koko alalla on pysynyt samana ja noussut 9 % toukokuusta 2015.

”REMAX-ketjun osuus omakotitalojen kauppojen osalta oli pääkaupunkiseudulla kesäkuussa jo 21 %. Myimme siis joka viidennen omakotitalon pääkaupunkiseudulla”, kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Asuntojen myyntiajat ovat yleisesti pidentyneet noin 9 % kesäkuusta 2014, sekä lyhentyneet 4 % toukokuusta 2015. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat ovat pysyneet samana. Keskimääräinen myyntiaika oli kesäkuussa koko Suomessa 89 päivää ja pääkaupunkiseudulla 67 päivää. REMAXin myyntiajat olivat kesäkuussa keskimäärin 7 % lyhemmät kuin markkinoilla yleisesti.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi