Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva REMAX on julkaissut elokuun markkinakatsauksensa. Kaikkien asuntojen kokonaiskauppamäärät ovat nousseet Suomessa vajaat 5 % verrattuna viime vuoden heinäkuuhun. Tämän vuoden heinäkuussa koko maassa tehtiin yhteensä 4 637 asuntokauppaa. REMAX myi peräti 17 %:a kaikista alan asuntokaupoista heinäkuussa pääkaupunkiseudulla.

”REMAXin kauppakehitys on ollut erittäin positiivista koko alkuvuoden. Olemme kasvattaneet kaikkien kauppojemme määrää koko alkuvuoden keskimäärin 24 %:lla joka kuukausi. Ketjumme välittäjät ovat osoittaneet poikkeuksellista aktiivisuutta koko vuoden, mikä selittää markkinasta poikkeavan tuloksen. Kesä on ollut meille vilkasta kauppa-aikaa ja sitä on varmasti auttaneet viileähköt säät”, kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

remax_mark.kats.graafi_tammi-heina-

 

remax_mark_kats_graafi_2012-2015

Kiinteistövälitysalan Keskusliiton mukaan erityisesti vanhojen asuntojen kauppamäärät ovat kasvaneet tammi-heinäkuussa. Esimerkiksi vanhojen omakotitalojen osalta kauppojen määrät ovat nousseet lähes 9 %:a viime vuoden heinäkuuhun nähden koko Suomessa. Keskimääräinen neliöhinta vanhassa omakotitalossa oli Tampereella 2 101 €/m² kun se Helsingissä oli 3 211 €/m².

Myyntiajat ovat edelleen pidentyneet kokonaismarkkinoilla

Myyntiajat ovat yleisesti pidentyneet markkinoilla. Viimevuoden heinäkuuhun nähden niihin on tullut vajaan 6 % korotus, ja nyt myyntiajat ovat keskimäärin 90 päivää kokonaismarkkinoilla.

”REMAXilla keskimääräinen myyntiaika oli heinäkuussa 76 päivää eli reilut 15 % lyhempi kuin keskimäärin alalla. Viime kuukaudet ovat luoneet kiinteistöalalle positiivista virettä ja vahvistaneet uskoa myös paremmasta. Tällä hetkellä suuntaamme vahvasti välittäjiemme ammattitaidon kehittämiseen ja koulutukseen, koska ensi vuonna alalle tulee lakimuutos, joka vaatii, että puolella välitysliikkeen henkilöstöstä tulee olla LKV-pätevyys”, muistuttaa Aalto.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi