Verohallinnon ja Patentti- ja rekisterihallituksen yhteisessä uudessa palvelussa voi ilmoittaa kaupparekisteriin muutokset hallitusta, toimitusjohtajaa, isännöitsijää, edustamiseen oikeutettuja, prokuristeja ja tilintarkastajia koskevissa tiedoissa. Lisäksi voi tehdä muutokset arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin.

Palvelua voivat käyttää osakeyhtiön ja asunto-osakeyhtiön hallituksen jäsenet, toimitusjohtajat tai isännöitsijät sekä yhtiön asiamiehet, kuten tilitoimistot ja asianajotoimistot.

Palvelu tarkistaa tiedot – käsittely nopeutuu

Palvelu ohjaa asiakasta selkeästi eteenpäin. Palvelussa tarkistetaan kaikki pakolliset henkilöitä ja yhtiötä koskevat tiedot, mikä nopeuttaa ilmoituksen käsittelyä. Palvelu varmistaa myös ennen ilmoituksen hyväksyntää, että ilmoitukseen on liitetty tarvittavat asiakirjat.

Palveluun kirjautuvalla henkilöllä täytyy olla suomalainen henkilötunnus ja verkkopankkitunnukset. Myös muutosilmoituksen allekirjoittaminen sähköisesti vaatii suomalaisen henkilötunnuksen ja verkkopankkitunnukset.

Vastuuhenkilöiden ilmoittaminen sähköisesti edullisempaa

Vastuuhenkilöiden ilmoittaminen kaupparekisteriin verkossa on edullisempaa kuin paperi-ilmoituksella, josta on 45 euron lisämaksu. Muutosten tekeminen Verohallintoon on aina maksutonta.

Uusi palvelu kuuluu yritys- ja yhteisötietojärjestelmän, YTJ:n asiointipalveluihin.

Sähköisesti voi myös perustaa osakeyhtiön sekä ilmoittaa yritysten osoite- ja yhteystietomuutokset.

Lisätietoja: www.ytj.fi

Kaupparekisterin ajankohtaispäivä järjestetään 21.10.2014. Lue lisää Patentti- ja rekisterihallituksen verkkosivuilla:http://www.prh.fi/fi/tutustu_ja_asioi/prh_koulu…siltapaiva.html

Edistämme teknistä, taloudellista ja yhteisöllistä kehitystä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Rekisteröimme yritykset, säätiöt ja yhdistykset. Tutkimme ja myönnämme patentit, hyödyllisyysmallit, tavaramerkit ja mallisuojan. Meillä on monipuoliset neuvonta-, tieto- ja koulutuspalvelut. www.prh.fi