kovxppvlldkggpiuoatd

Muun muassa piilevät homevauriot, ikäloput kodinkoneet, tökkivä ilmanvaihto ja puutteellinen vedeneristys ovat asioita, jotka pitäisi osata havaita ennen kuin rustaa nimen asunnon kauppa- tai vuokrasopimukseen. Ennen homekoiran ja LVI-asiantuntijan paikalle kutsumista voi kuitenkin tehdä itse paljon erilaisten asunnon epäkohtien löytämisen eteen. If ja Ifin uunituore älypuhelinsovellus neuvovat, miten tämä onnistuu.

Harvat osaavat tai edes tajuavat kiinnittää asuntonäytöissä käydessään huomiota asunnon kunnosta, kunnostuksen tarpeesta tai piilevistä vahingoista kertoviin pieniin asunnosta löytyviin yksityiskohtiin.

Asunnon todellinen kunto on kuitenkin tärkeää tiedostaa, jotta vahingoilta ja ongelmatilanteilta voidaan välttyä kokonaan. Esimerkiksi kylpyhuoneen haljenneet silikonisaumat tai väärät kaadot voivat pitkällä aikavälillä aiheuttaa kosteusongelmia. Toisaalta hilseillyt maali tai mustat pilkut kylppärissä voivat indikoida mahdollisesta jo olemassa olevasta kosteusvauriosta.

Vinkkejä asunnon kuntokartoituksen tekemiseen.

If lanseerasi kätevän älypuhelinsovelluksen asuntojen kuntokartoituksen tueksi

– Ifin asunnon kuntokartoitus -sovelluksen avulla haluamme tarjota asuntonäytöissä kiertäville yksinkertaisen ja helpon älypuhelimessa toimivan apuvälineen asuntojen kriittisten pisteiden tunnistamiseen sekä eri asuntovaihtoehtojen arviointiin. Sovellus toimii siis kätevänä tietopankkina asuntonäytöissä kiertäville, kertoo Ifin omaisuusvakuutusten johtaja Mika Viipuri.

Applikaatiossa luodaan ensin jokaisesta arvioitavasta asunnosta oma kohde, jonka alle voi tallentaa erilaista dataa asunnosta. Sovellus toimii asunnon etsijän elämää helpottavana tekijänä.

Sovelluksessa on kolme eri toimintoa:

  • Tarkistuslistat: Käy asunnon eri tilat läpi kätevien tarkistuslistojen avulla. Keittiö, kylpyhuone, muut tilat ja taloyhtiö ovat tarkistuslistojen kohteina, joista jokaisessa pääsee peukuttamaan eri väittämille peukkua ylös tai alas.
  • Kuvagalleria: Voit tallentaa sovellukseen kuvia eri asunnoista. Kuvat tallentuvat asuntokohtaisesti ja pysyvät järjestyksessä.
  • Muistiinpanot: Voit kommentoida tarkistuslistojen kohtia ja tehdä sovellukseen asuntokohtaisia yleisiä muistiinpanoja.

Lataa If Asunnon kuntokartoitus -älypuhelinsovellus App Storesta ja Google Playstä.