Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on nimittänyt Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ylijohtaja Hannu Rossilahden selvityshenkilöksi, jonka tulee laatia ehdotus kymmenen vuoden välimallista vuokra-asuntotuotannon lisäämiseksi.

Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman mukaan valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon lisäämiseksi luodaan uusi kymmenen vuoden välimalli, joka on avoin kaikille tukiehdot täyttäville ja niihin sitoutuneille toteuttajille. Tavoitteena on edistää kohtuuhintaisten, pieni- ja keskituloisille asukkaille soveltuvien vuokra-asuntojen rakentamista suurimpiin kasvukeskuksiin.

Tarkoitus on, että uudenlainen tukimalli luo uutta vuokra-asuntotuotantoa, ja selvitystyö tehdäänkin vuorovaikutuksessa asuntoalan keskeisten toimijoiden kanssa. Selvityksen on määrä valmistua 30.10.2015 mennessä.