TVT Asunnot Oy pystyy pitämään vuokrantarkistukset maltillisina vuonna 2015. Vuokria korotetaan inflaation tasoisesti, vaikka monet kiinteistöjen hoitokustannukset ovat nousseet enemmän jo vuosia. Yhtiön taloutta pitää tasapainossa muun muassa korkea käyttöaste.

– Vaikka kiinteistöjen hoitokustannukset ovat kasvaneet vuosia inflaatiota enemmän, olemme pystyneet maltilliseen tarkistukseen lähinnä hyvän taloudellisen käyttöasteen ja päivittäisessä toiminnassa onnistumisen avulla. Jaamme asukkaiden meille osoittaman huolen siitä, että asumiskustannukset nousevat enemmän kuin asukkaiden käteen jäävät tulot ja pelkona on, että kehitys jatkuu tällaisena. Tämä korostuu varsinkin epävarmoina aikoina. Asukkaat haluavat kuitenkin asua hyvälaatuisesti, toimitusjohtaja Teppo Forss toteaa.

Panostukset korjauksiin ja uusiin asuntoihin

TVT korjaa asuntojaan nyt ja ensi vuonna tavanomaista enemmän, koska suhdannetilanteen ansiosta edullista rakentamistyötä, avustuksia ja rahoitusmuotoja on hyvin tarjolla.

– Asunnot ja talot kuluvat, ja korjauksiin käytetään tavallisesti vuosittain 20 miljoonaa euroa. Ensi vuonna tarkoituksena on korjata 30 miljoonalla eurolla, Teppo Forss kertoo.

Yhtiön uusin kohde, Pansion Portti, valmistuu rautatieaseman läheisyyteen maaliskuussa 2015. TVT etsii koko ajan kaupungin kanssa yhteistyössä tontteja uusille kohteille.

– Nyt on monessakin mielessä oikea aika rakentaa uusia vuokra-asuntoja TVT:lle. Odotamme kovasti kaupungilta tontteja, joille sellaisia voisi toteuttaa, Forss sanoo.

Huomio asumisen laatuun

Asumisen laatua on parannettu laajakaistan avulla. Kaikissa TVT:n täysin omistamissa talokohteissa on otettu tänä vuonna käyttöön laajakaista, joka sisältyy vuokraan. Lisäksi huomioidaan pitkään samassa asunnossa asuneita asukkaita.

– Olemme varanneet rahaa pitkään samassa asunnossa asuneiden asuntojen ehostamiseen. Vuosittain on tarkoitus tehdä pintaremonttia noin sataan kotitalouteen. Tänä vuonna yhteyttä otetaan vuokrasopimuksensa 60- tai 70-luvulla tehneisiin, Forss kertoo.

TVT Asunnot Oy esitteli tiistaina 14.10.2014 asukastoimikuntien puheenjohtajille ensi vuoden talousarviota. Tilaisuuden jälkeen asukkailla on asukastoimikuntien kautta mahdollisuus kertoa mielipiteensä ja vaikuttaa talousarvioon. Lopullisesti talousarviosta päättää yhtiön hallitus marraskuussa. 1.3.2015 voimaan astuvat vuokrat ilmoitetaan hallituksen päätöksen jälkeen.

Linkit