Vuokralaiset ry muistuttaa, että vuokra-asuntoa ei pidä koskaan vuokrata netin kautta ilman, että on käynyt katsomassa asuntoa.

Kiihtynyt kysyntätilanne vuokra-asuntomarkkinoilla on saanut liikkeelle myös nettihuijareita. He vuokraavat asuntoja, jotka eivät oikeasti ole vuokrattavina.

Tyypillinen tilanne on, että netin kautta kuvien kera tarjotaan vuokralle asunto, jota vuokrataan kiireisellä aikataululla ja vuokravakuuden tai ennakkovuokran maksamisella luvataan toimittaa asunnon avaimet asukkaalle.

– Ei riitä, että on esimerkiksi puhunut oletetun vuokranantajan kanssa puhelimessa, vaan aina pitää voida käydä katsomassa asuntoa ennen kuin päättää asunnon vuokraamisesta. Laillisesti toimivat vuokravälittäjät eivät väitä, että asuntoa ei voi käydä katsomassa ennen päätöstä, muistuttaa Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita.