Kauppakeskus Isoon Omenaan useita uusia myymälöitä ja palveluita

b4a74ebd4b1af3e6_800x800ar

Kauppakeskus Ison Omenan tarjonta kasvaa useilla uusilla myymälöillä ja palveluilla. Kevään aikana Isossa Omenassa avautuvat Nanso, Little Copenhagen, Cutters ja Tortilla House sekä Skidin entistä suurempi myymälä ja Espresso Housen toinen toimipiste. Myöhemmin tänä vuonna keskuksessa avaavat Elixia-kuntokeskus, Ur & Penn ja Espoon Asunnot.

”Kehitämme ja uudistamme Ison Omenan tarjontaa jatkuvasti. Lähiaikoina avautuvat palvelut ja myymälät ovat erinomainen lisä Ison Omenan valikoimaan ja vahvistavat entisestään keskuksen roolia eteläisen Espoon tärkeimpänä ostos- ja viihtymispaikkana. Vuonna 2019 Isossa Omenassa kävi noin 20 miljoonaa asiakasta ja haluamme tarjota laajalle asiakaskunnallemme mahdollisimman monipuolisen valikoiman myymälöitä ja palveluita”, Ison Omenan keskuspäällikkö Siim Rosenthal Cityconilta sanoo.

Muodin tarjonta laajenee
Iso Omena on tunnettu kattavasta muodin tarjonnastaan. Tänä keväänä Nanso avaa uudistetun myymäläkonseptinsa mukaisen pysyvän myymälän kauppakeskuksen katutasoon. Tähän asti Nanso on toiminut Isossa Omenassa pop up -konseptilla.

Uusia ja second hand -lastenvaatteita myyvä suosittu Little Copenhagen avaa myymälän Ison Omenan katutason lastenkäytävälle toukokuussa, ja se on myös ketjun ensimmäinen myymälä Espoossa. Lisäksi lastenvaatteita myyvä Skidi muuttaa kauppakeskuksen sisällä laajentaen tarjontaansa ja avaa entistä suuremman myymälän Ison Omenan toiseen kerrokseen niin ikään toukokuussa.

Muotikelloja ja -koruja myyvä kansainvälinen ketju Ur & Penn puolestaan avaa myymälänsä Ison Omenan katutasossa loppukesästä.

Uusia avauksia M.E.E.T-ravintolamaailmassa
Ison Omenan suosittu M.E.E.T-ravintolamaailma täydentyy maaliskuussa, kun katukeittiötyylisestä fresh mex -ruoastaan tunnettu Tortilla House avaa ovensa.

Lisäksi kansainvälinen kahvilaketju Espresso House avaa M.E.E.T-aukiolle kahvilan maaliskuussa. Espresso Housella on entuudestaan kahvila myös Ison Omenan keskusaukiolla.

Ison Omenan M.E.E.T-ravintolamaailmasta löytyy yhteensä yli 30 erilaista kahvilaa ja ravintolaa.

Uusia palveluita Isoon Omenaan
Ison Omenan palvelutarjonta laajenee tulevana kesänä, kun Espoon Asuntojen asiointipiste muuttaa kesäkuussa Perkkaalta Ison Omenan kolmanteen kerrokseen.

Kansainvälinen parturikampaamoketju Cutters puolestaan täydentää Ison Omenan kauneus- ja hyvinvointipalveluiden tarjontaa ja avaa liikkeensä toukokuussa kauppakeskuksen katutasoon.

Elokuussa Isossa Omenassa avautuu uusi noin 1600 neliön Elixia-kuntokeskus. Elixia sijoittuu Ison Omenan katutasoon.

Myyrmannissa avautuu useita uusia myymälöitä ja palveluita

86a1faca920c8bcd_800x800ar

Kauppakeskus Myyrmannin tarjonta kasvaa kevättalven aikana useilla uusilla myymälöillä ja palveluilla. Helmi-maaliskuun aikana kauppakeskuksessa avaavat Postin OmaPosti-kioski, Fafa’s, UFF-myymälä sekä Tokmanni. Myyrmannin liiketilat on nyt vuokrattu lähes täyteen.

”Olemme kehittäneet Myyrmannin tarjontaa aktiivisesti ja kauppakeskuksessa on avattu viimeisen parin vuoden aikana useita uusia liikkeitä, ravintoloita sekä palveluita. Nyt avautuvat palvelut ja myymälät ovat erinomainen lisä Myyrmannin valikoimaan ja vahvistavat entisestään keskuksen roolia Myyrmäen ja sen lähialueen tärkeimpänä päivittäisen asioinnin paikkana”, Myyrmannin keskuspäällikkö Karoliina Hurmerinta sanoo.

Postin OmaPosti-kioski avautuu helmikuun alussa
Myyrmannin päivittäisasioinnin tarjonta laajenee Postin OmaPosti-kioskin myötä helmikuussa. OmaPosti-kioski on pakettipalveluita tarjoava itsepalveluposti ja se on avoinna päivittäin klo 7–22. Kioskista voi noutaa ja lähettää paketteja sekä olla videoyhteyden kautta yhteydessä Postin asiakaspalveluun.

Ravintolamaailma täydentyy Fafa’s-ravintolalla helmikuussa
Myyrmannin ravintolamaailman valikoima laajenee helmikuussa, kun suosittu, herkullisista falafeleistaan ja pitaleivistään tunnettu Fafa’s avaa ovensa. Fafa’s täydentää Myyrmannin monipuolista ravintola- ja kahvilapalveluiden tarjontaa ja vastaa keskuksen asiakkaiden toiveeseen kasvisruokapainotteisesta ravintolasta.

Asiakkaiden toivoma UFF-myymälä avaa ovensa maaliskuussa
Myyrmannin asiakkaat ovat toivoneet keskukseen second hand -myymälää ja olemme iloisia, että voimme nyt vastata tähän toiveeseen. Myyrmanniin avattava myymälä on UFF-säätiön 21. myymälä Suomessa ja toinen myymälä Vantaalla. UFF-myymälä sijoittuu Myyrmannin katutasoon Iskoskujan puoleisen sisäänkäynnin viereen ja kattaa lähes 300 neliötä.

Tokmanni avaa myymälänsä maaliskuussa
Halpakauppaketju Tokmanni muuttaa maaliskuussa Myyrmanniin kauppakeskus Isomyyristä. Uusi yli 2500 neliömetrin myymälä sijoittuu kauppakeskuksen toiseen kerrokseen, Kulmakonditoriaa vastapäätä. Myyrmannin Tokmannilla palvellaan asiakkaita uudella Tokmanni-konseptilla, ja myymälässä on myös panostettu entistä parempaan tuotevalikoimaan.

Iso Omena sai huippupisteet Breeam In use – ympäristösertifioinnissa

a04bd004ea12b1b3_800x800ar

Kauppakeskus Isolle Omenalle on myönnetty uusi Breeam In Use -ympäristösertifikaatti. Iso Omena on sertifioitu ensimmäisen kerran Breeam In-use:in mukaan tammikuussa 2016. Sertifiointiprosessissa arvioidaan vastuullisuuden näkökulmasta erikseen kahta kokonaisuutta: itse kiinteistöä (Asset) ja sen ylläpitoa sekä tähän liittyviä käytäntöjä (Building Management).

Sertifikaatti ottaa kantaa muun muassa kierrätykseen, veden- ja energiankulutukseen, rakennusmateriaaleihin, kohteen liikenneyhteyksiin, maankäyttöön sekä näiden johtamiseen liittyviin käytänteisiin ja prosesseihin.

Iso Omena arvioitiin molemmilla osa-alueilla erinomaiseksi (excellent). Kiinteistön ylläpidon ja hoidon osalta Iso Omena saavutti korkeimmat pisteet, jotka suomalaiselle kiinteistölle on Breeam In Use -sertifioinnissa koskaan myönnetty. Myös itse kiinteistön osalta Iso Omena arvioitiin yhdeksi Suomen parhaista Breeam In Use -sertifioiduksi kohteeksi.

”Ympäristösertifikaatti on meille itsellemme tärkeä sisäinen työkalu, jonka suositusten avulla pystymme kehittämään kohteitamme ja omia kiinteistöjen ylläpidon prosessejamme. Sen avulla voimme verrata itseämme parhaisiin kohteisiin maailmalla”, Cityconin liiketoiminnan kehittämisestä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Sanna Yliniemi kertoo.

Erityisen hyvällä mallilla Isossa Omenassa ovat jätteiden kierrätykseen, rakennusmateriaalien ympäristöystävällisyyteen ja maankäyttöön sekä ekologisuuteen liittyvät asiat. Yksi konkreettinen osoitus ekologisuudesta ovat kauppakeskuksen katolle sijoitetut mehiläispesät, joiden asukkaat tuovat lähiympäristöön pölyttäjiä, mikä on tärkeää kaupunkiluonnon monimuotoisuuden näkökulmasta.

Cityconin koko kiinteistökannasta on arvolla mitattuna Breeam In-Use -serfifioituja kohteita nyt 83 prosenttia. Yksi Cityconin vastuullisuusstrategian tavoite on sertifioida kaikki kohteet vuoden 2020 loppuun mennessä.

”Breeam In Use -serfitikaattien avulla voimme kertoa ulkoisille sidosryhmillemme kiinteistöjemme ympäristöystävällisyyden tasosta. Kiinteistöjen vastuullisuus on yhä tärkeämpää vuokralaisille, rahoittajille, sijoittajille ja myös kuluttajille. Sertifiointi on puolueeton arviointi, joka tuo läpinäkyvyyttä ja uskottavuutta vastuullisuuteen liittyvälle työllemme”, Sanna Yliniemi toteaa.

ICSC valitsi Ison Omenan parhaaksi isoksi kauppakeskushankkeeksi Euroopassa

a4608fb379865776_800x800ar

Kansainvälinen kauppakeskusyhdistys ICSC valitsi vuosittaisessa kilpailussaan Cityconin omistaman kauppakeskus Ison Omenan voittajaksi erittäin isojen kauppakeskusten laajennushankkeiden kilpailusarjassa. Muut tämän kategorian finalistit olivat Turkin Adanassa sijaitseva M1 Adana ja Iso-Britannian Sheffieldissä sijaitseva Meadowhall.

ICSC:n kilpailu on järjestetty vuodesta 1977 saakka ja Iso Omena on ensimmäinen suomalainen kauppakeskus, joka on voittanut kilpailun.

Kilpailusarjan voiton lisäksi ICSC myönsi Isolle Omenalle erillisen ReSource award -tunnustuspalkinnon. Sen perusteena on Isoa Omenan ja sen omistavan Cityconin pitkäaikainen sitoutuminen vastuullisuuteen kauppakeskuksen kehittämisessä.

Ainutlaatuinen kauppakeskuskonsepti

Ison Omenan laajennushanke valmistui kokonaisuudessaan keväällä 2017. Siellä on nyt vuokrattavaa pinta-alaa yli 100 000 neliömetriä, josta liiketilan osuus on 85 000 neliömetriä. Isosta Omenasta löytyy yli 200 erilaista liikettä ja palvelua, ja se sijoittuu Suomen suurimpien kauppakeskusten joukkoon.

Ison Omenan ankkurivuokralaisina ovat vahvojen erikoiskaupan brändien lisäksi erinomaiset päivittäistavarakaupat, monipuolinen ravintolamaailma M.E.E.T, erilaisia julkisia palveluita yhdistävä Espoon kaupungin palvelutori, elokuvateatteri ja Duudsonit Activity Park.

Kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsee vilkas Matinkylän metroasema ja liityntäliikenteen bussiterminaali. Viime vuonna Isossa Omenassa kävi 20 miljoonaa asiakasta. Kauppakeskuksen liiketilat ovat käytännössä kokonaan vuokratut.

”Iso Omena on Cityconin suurin kauppakeskus ja portfoliomme kruununjalokivi. Se edustaa näkemystämme siitä, mikä on menestyvän kauppakeskuksen konsepti 2020-luvulla. On mahtavaa, että myös ICSC noteerasi tämän ja palkitsi Ison Omenan voittajaksi kansainvälisessä kilpailussaan”, toteaa Sanna Yliniemi, Cityconin liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja.

Citycon ostaa Bergenissä sijaitsevan kauppakeskus Oasenin viereisen rakennuksen 78 miljoonalla eurolla

a2168c9b90abc172_800x800ar

Citycon on solminut sopimuksen Norjan Bergenissä sijaitsevan toimistorakennuksen ostamisesta Tryg Forsikring A/S:ltä 710 miljoonalla Norjan kruunulla (noin 78 miljoonalla eurolla). Rakennuksen vuokrattava pinta-ala on 19 000 neliömetriä, ja se sijaitsee Cityconin Oasen-kauppakeskuksen vieressä Fyllingsdalenin alueella. Myyjänä toimiva Tryg on Pohjoismaiden toiseksi suurin vahinkovakuutusyhtiö ja kiinteistön ankkurivuokralainen, sillä yhtiön Norjan pääkonttori sijaitsee rakennuksessa. Kaupan odotetaan toteutuvan tammikuussa 2017.

Yrityskauppa tarjoaa Cityconille uusia mahdollisuuksia kehittää kauppakeskus Oasenia ja kasvattaa sen tämänhetkistä 31 500 neliömetrin vuokrattavaa kokonaispinta-alaa. Citycon suunnittelee lisäävänsä vuokrattavaa pinta-alaa noin 11 000 neliömetrillä muuttamalla suurimman osan toimistorakennuksen kahdesta alimmasta kerroksesta liiketiloiksi ja rakentamalla uudisosan, joka yhdistää kaksi rakennusta toisiinsa. Muutos parantaisi merkittävästi asiakkaiden kiertoa kauppakeskuksessa, ja uusi pääsisäänkäynti yhdistäisi sen entistä paremmin ympäröivään kaupunkiympäristöön. Lisäksi muutos toisi tilaa uusille ankkurivuokralaisille ja mahdollistaisi laajemman kahvila- ja ravintolatarjonnan. Tryg pysyy ankkurivuokralaisena 10 vuoden vuokrasopimuksella, jossa on jatko-optio.

”Oasen istuu täydellisesti Cityconin strategiaan, jonka mukaan sijoitamme väestöpohjaltaan vahvojen alueiden päivittäistavaravetoisiin kauppakeskuksiin. Ostimme Oasenista jäljellä olleen 31 prosentin vähemmistöosuuden viime vuoden marraskuussa, joten tämä hankinta oli looginen seuraava askel, joka mahdollistaa kauppakeskuksen kehittämisen edelleen tehdäksemme siitä Norjan kohteidemme lippulaivan”, Cityconin toimitusjohtaja Marcel Kokkeel toteaa.

Bergenin alue kasvaa nopeasti. Vuoteen 2030 mennessä asukasluvun odotetaan kasvavan noin 11 %:lla ja olevan tuolloin 310 000. Kaupunki suunnittelee laajentavansa Bergenin raitiotietä Fyllingsdaleniin asti ja rakentavansa pysäkin aivan Oasenin kohdalle, jolloin kauppakeskukseen tulisi suora yhteys kaupungin keskustasta. Raitiotien on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Kaupunki suunnittelee myös asuntorakentamisen lisäämistä, ja Oasenin läheisyyteen onkin tarkoitus valmistua noin 5 000 uutta asuntoa vuoteen 2030 mennessä.

”Oasen on alueen kaupunkisuunnittelun keskiössä, ja tavoitteenamme on tehdä Oasenista alueen asukkaiden kohtaamispaikka ja liikenteen solmukohta. Oasen on vetovoimainen kauppakeskus, ja sen myymälätilat ja konseptit ovat herättäneet suurta kiinnostusta. Kauppakeskuksen edellinen kehitys- ja laajennushanke vuonna 2014 onnistui hyvin, ja vuokralaisten myynti Oasenissa on kasvanut 25 % vuodesta 2012”, Cityconin kaupallinen johtaja André Gaden kertoo.

Suunnitellun hankkeen rakennustöiden on tarkoitus käynnistyä kaavoitusprosessin jälkeen vuonna 2019.

Pangea Property Partners toimi Cityconin neuvonantajana hankinnassa.

Isosta Omenasta monipuolinen julkisten ja yksityisten palveluiden keskus

af7a2056b156f601_800x800ar

Kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen ensimmäinen vaihe avautuu tämän vuoden elokuussa. Ison Omenan tarjonta on paljon muutakin kuin ostamista. Kauppakeskukseen tulee merkittävä tarjonta yksityisiä ja julkisia palveluita.

Kolmanteen kerrokseen sijoittuu Espoon kaupungin 6 000 m2 palvelutori, jossa kaupunkilaisia palvelee yksissä yhteisissä tiloissa muun muassa terveyskeskus, neuvola, kirjasto, KELA ja HUS:in laboratorio. Olarin seurakunta muuttaa uusiin suurempiin tiloihin, joissa järjestetään muun muassa toimintaa perheille ja nuorille.

Julkisten palveluiden lisäksi Isosta Omenasta löytyy erinomaiset yksityiset terveydenhoitopalvelut. Nykyisten vuokralaisten Diacorin, Ison Omenan hammaslääkäreiden, Medilaserin lisäksi Isossa Omenassa avaavat OmaHammaslääkäri ja Terveystalon lääkärikeskus. Hyvinvointia tarjoavat myös Espoon hierojakoulu ja Hierojakoulu Atlas.

Isossa Omenassa voi tehdä myös vapaaehtoistyötä luovuttamalla verta ja auttaa näin potilaita Suomen sairaaloissa. Veripalvelu on toiminut Isossa Omenassa jo muutaman vuoden.

Etsimme alun perin tiloja kauppakeskuksesta juuri sen asiakasvirtojen takia. Ihmiset piipahtavat luovuttamassa verta nähdessään asiointireittiensä varrella olevan Veripalvelun toimipisteen. Tiesimme kauppakeskuslaajennuksesta ja metrohankkeesta, ja nämä olivatkin meille ratkaisevia päättäessämme tulla Isoon Omenaan. Odotamme kovasti jo metroliikenteen avausta ja uusia verenluovuttajia”, SPR:n verenluovutuksen operatiivinen johtaja Maarit Kuusisaari-Bergström sanoo.

Kauppakeskuksen uudisosaan sijoittuvat monipuoliset kauneudenhoidon palvelut. Salon West Spa muuttaa uusiin tiloihin, uusina kampaamotoimijoina Isossa Omenassa avaavat mm. Piece of Hair ja Hiusfashion.

”Monipuolisilla palveluilla on meille tärkeä rooli. Iso Omena ei ole vain kauppakeskus, vaan ainutlaatuinen palvelukeskittymä, jossa voi hoitaa samalla käynnillä monta erilaista asiaa”, Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi sanoo.

Citycon ostaa kolmen kauppakeskuksen kaikki vähemmistöosuudet Norjassa

Citycon on tehnyt sopimuksen 31 prosentin vähemmistöosuuksien hankkimisesta Oslon alueella sijaitsevista kauppakeskus Storbyenista ja Sjøsidenista sekä Bergenissä sijaitsevasta kauppakeskus Oasenista noin 31 miljoonan euron käteiskauppahinnalla (noin 290 miljoonaa Norjan kruunua) keskusten neljältä vähemmistöosakkaalta. Tällä hetkellä Citycon omistaa kauppakeskuksista 69 prosentin enemmistöosuudet, jotka olivat osa kuluvan vuoden heinäkuussa toteutettua Sektor Gruppenin hankintaa.

“Portfolio on linjamme mukainen, päivittäistavaravetoisia kauppakeskuksia urbaaneissa ympäristöissä. Kauppakeskusten täysi omistusosuus mahdollistaa keskusten tehokkaamman johtamisen ja näemme näissä kohteissa mahdollisuuden tuottaa lisäarvoa aktiivisella omistajuudella”, Cityconin sijoitusjohtaja Nils Styf sanoo.

Citycon myy SAMK:in uuden Porin kampuksen Hemsölle

Citycon on tehnyt ruotsalaisen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsön kanssa sopimuksen, joka koskee Porin Asema-aukiolle rakenteilla olevan Satakunnan ammattikorkeakoulun SAMKin uuden kampuskiinteistön tulevaa myyntiä.

Citycon vastaa kokonaisuudessaan hankkeen rakennuttamisesta. Kiinteistön omistus siirtyy vasta sen jälkeen, kun rakennustyöt ovat valmistuneet ja tilat on luovutettu SAMKin käyttöön, arviolta toukokuussa 2017. Kiinteistön kauppahinta on noin 57 miljoonaa euroa, mikä ylittää kohteen IFRS:n mukaisen käyvän arvon yli kymmenellä prosentilla (sisältäen rakennuskustannukset kokonaisuudessaan).

Uusi ammattikorkeakoulukampus sijaitsee Porin keskustassa, rautatieaseman vieressä. Tontilta on purettu vanha toimisto- ja liikerakennus. Sen paikalle rakennetaan uudisrakennukset, joihin sijoittuu SAMKin opetustiloja. Citycon voitti Porin kaupungin järjestämän kampushankkeen kilpailutuksen alkuvuodesta 2014, ja hankkeen rakentaminen käynnistyi alkuvuodesta 2015.  

Citycon rakennuttaa kehityshankkeessa kokonaan uutta vuokrattavaa tilaa noin 14 000 neliömetriä. Peruskorjattavan alueen laajuus on noin 9 000 neliömetriä. Yhteensä noin 23 000 neliömetriä kattavasta kiinteistöstä, 19 200 neliömetriä tulee 20 vuoden vuokrasopimuksella SAMKin käyttöön. SAMKin lisäksi kiinteistössä on vuokralaisena K-supermarket. Kiinteistön tilat on täyteen vuokrattu. Hankkeelle aiotaan myös hakea Breeam ympäristösertifikaatti.

Hemsö on Ruotsin johtava julkishallinnon toimijoiden tiloihin erikoistunut yksityinen omistaja. Sen liiketoiminta perustuu vanhusten asuntojen, oppilaitosten, hoiva- ja virastorakennusten omistamiseen, johtamiseen ja kehittämiseen. Hemsöllä on kiinteistöjä Ruotsissa, Saksassa ja Suomessa.

”Perusteellisessa kehityshankkeessa Porin Asema-aukio muuttuu vajaakäyttöisestä, pääosin vähittäiskaupan kiinteistöstä täyteen vuokratuksi oppilaitokseksi. Niinpä sen pitkäaikainen omistaminen ei kuulu Cityconin strategiassaan määrittelemään ydinliiketoimintaan. Hemsö on sen sijaan erikoistunut juuri vastaavanlaisten kiinteistöjen omistamiseen ja kehittämiseen. Olemme kasvattaneet kohteen arvoa osakkeenomistajillemme, ja nyt olemme iloisia myydessämme sen pitkäaikaiselle omistajalle, joka on hyödyllinen kumppani SAMKille ”, Cityconin sijoitusjohtaja Nils Styf sanoo.

Tämä divestointi noudattaa Cityconin strategiaa, jonka mukaisesti Citycon keskittyy urbaaneihin päivittäistavarakauppavetoisiin kauppakeskuksiin Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä myy ydinliiketoimintaansa kuulumattomia pienempiä kauppapaikkoja ja kauppakeskuksia. Citycon jatkaa tämän strategian toteuttamista.

Styf korostaa, että Citycon rakennuttaa kampuksen valmiiksi saakka, joten vuokralaisen eli SAMKin suuntaan hanke etenee aivan samalla tavalla kuin tähän asti.