Isosta Omenasta monipuolinen julkisten ja yksityisten palveluiden keskus

af7a2056b156f601_800x800ar

Kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen ensimmäinen vaihe avautuu tämän vuoden elokuussa. Ison Omenan tarjonta on paljon muutakin kuin ostamista. Kauppakeskukseen tulee merkittävä tarjonta yksityisiä ja julkisia palveluita.

Kolmanteen kerrokseen sijoittuu Espoon kaupungin 6 000 m2 palvelutori, jossa kaupunkilaisia palvelee yksissä yhteisissä tiloissa muun muassa terveyskeskus, neuvola, kirjasto, KELA ja HUS:in laboratorio. Olarin seurakunta muuttaa uusiin suurempiin tiloihin, joissa järjestetään muun muassa toimintaa perheille ja nuorille.

Julkisten palveluiden lisäksi Isosta Omenasta löytyy erinomaiset yksityiset terveydenhoitopalvelut. Nykyisten vuokralaisten Diacorin, Ison Omenan hammaslääkäreiden, Medilaserin lisäksi Isossa Omenassa avaavat OmaHammaslääkäri ja Terveystalon lääkärikeskus. Hyvinvointia tarjoavat myös Espoon hierojakoulu ja Hierojakoulu Atlas.

Isossa Omenassa voi tehdä myös vapaaehtoistyötä luovuttamalla verta ja auttaa näin potilaita Suomen sairaaloissa. Veripalvelu on toiminut Isossa Omenassa jo muutaman vuoden.

Etsimme alun perin tiloja kauppakeskuksesta juuri sen asiakasvirtojen takia. Ihmiset piipahtavat luovuttamassa verta nähdessään asiointireittiensä varrella olevan Veripalvelun toimipisteen. Tiesimme kauppakeskuslaajennuksesta ja metrohankkeesta, ja nämä olivatkin meille ratkaisevia päättäessämme tulla Isoon Omenaan. Odotamme kovasti jo metroliikenteen avausta ja uusia verenluovuttajia”, SPR:n verenluovutuksen operatiivinen johtaja Maarit Kuusisaari-Bergström sanoo.

Kauppakeskuksen uudisosaan sijoittuvat monipuoliset kauneudenhoidon palvelut. Salon West Spa muuttaa uusiin tiloihin, uusina kampaamotoimijoina Isossa Omenassa avaavat mm. Piece of Hair ja Hiusfashion.

”Monipuolisilla palveluilla on meille tärkeä rooli. Iso Omena ei ole vain kauppakeskus, vaan ainutlaatuinen palvelukeskittymä, jossa voi hoitaa samalla käynnillä monta erilaista asiaa”, Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi sanoo.

Kiinteistömaailman 44. Kiinteistönvälittäjäbarometri: Odotettavissa vilkastuva kauppakesä – kerrostaloyksiöistä huutava pula

Yli 60 prosenttia kiinteistönvälittäjistä odottaa kerrostaloyksiöiden ja –kaksioiden kauppamäärien kasvavan vähintään 10 prosenttia seuraavien kuuden kuukauden aikana. Selvästi aiempaa isompi osa välittäjistä odottaa kauppamäärien reilua kasvua myös muun tyyppisissä asuntoissa. Odotukset asuntokaupan vilkastumisesta ovat nyt merkittävästi korkeammalla kahteen aiempaan eli viime syksyn ja kevään välittäjäbarometriin nähden.

Kiinteistömaailman puolivuosittaiseen Kiinteistönvälittäjäbarometriin vastasi maaliskuussa yhteensä 486 asuntokaupan ammattilaista, joista aiempaa useampi arvioi paitsi vilkastuvaa kauppakesää myös hintojen nousua.

– Tuloksista on luettavissa selvästi enemmän odotuksia kuin edellisillä barometrikerroilla. Välittäjiä, jotka odottavat kauppamäärien kasvavan, myyntiaikojen lyhenevän ja myös hintojen nousevan, on näkyvästi isompi määrä, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen.

Erot Uudenmaan ja muun Suomen odotuksissa ovat monilta osin yllättävänkin pienet. Yksi asuntotyyppi on asuntomarkkinoilla alkavana kesäsesonkina erityisen kuuma kohde – ja se on kerrostaloyksiö.

– Uudellamaalla lähes 90 prosenttia välittäjistä sanoo, että tulevalla puolivuotiskaudella yksiöistä on pulaa ja muualla maassakin 75 prosenttia. Ero on huikea esimerkiksi omakotitaloihin verrattuna, joista pulaa valittaa alle 20 prosenttia välittäjistä niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin maassa. Asuntokaupan ammattilaisten viesti rakennuttajille on aivan helmenkirkas, Heikkinen sanoo.

Omakotitalokauppaan odotetaan piristysruisketta – yllättäen erityisesti ruuhka-Suomen ulkopuolella

Yksi merkittävimmistä muutoksista välittäjien odotuksissa kohdistuu omakotitalojen hintaan: hinnanlaskua odottavien välittäjien määrä on pienentynyt merkittävästi. Siinä missä viime keväänä reilusti yli puolet välittäjistä uskoi omakotitalojen hintojen laskuun, on heitä enää alle kolme kymmenestä. Valtaosa odottaa kauppojen syntyvän alkavalla kesäkaudella jokseenkin entisellä hintatasolla.

– Yllättäen muualla Suomessa on Uuttamaata positiivisemmat tunnelmat omakotitalojen kauppavilkkauden suhteen. Yli puolet välittäjistä odottaa siellä selvää (yli 10%) kauppamäärien kasvua omakotitaloissa alkavalla puolivuotiskaudella. Tunnelmat ovat omakotitalokaupan suhteen myönteisemmät kuin aikoihin, Heikkinen sanoo.

Kiinteistömaailman 44. Kiinteistönvälittäjäbarometri – liitteet