blobid0_1600682537399

Tripla on Helsingin Pasilassa sijaitseva kaupunkikeskus ja julkisen liikenteen risteyskohta. Tripla on kolmen korttelin kokonaisuus, jossa on kauppakeskuksen lisäksi hotelli, toimistotilaa, asuntoja sekä pysäköintilaitos ja elämyskeskus. Veturitie ja päärata kulkevat tunnelissa rakennusryhmän alitse. Mall of Tripla on lähes 250 liikemäärällään Pohjoismaiden suurin kauppakeskus. Vuokrattava pinta-ala on 85 000 m2. Pasilan asema on osa kauppakeskusta. Mall of Tripla avattiin 17.10.2019.

Pohjoismaiden suurimmassa kauppakeskuksessa sykkii hyvin. Mall of Triplan kävijämäärä piristyi kevään jälkeen, ja kaksi uutta kansainvälistä yritystä päätti avata ensimmäiset liikkeensä Triplaan. Elokuussa Triplan kävijämäärä kasvoi 5 % edellisestä kuusta, ja myös viime viikon hintakampanja Triplamania oli menestys. Syyskuussa kasvu jatkuu edelleen.

”Olemme panostaneet valtavasti asioinnin turvallisuuteen sekä myös syksyn markkinointiin. Koronasta huolimatta olemme onnistuneet synnyttämään positiivista fiilistä ja viestimään, että meille on helppoa ja turvallista tulla ostoksille ja yrittäjäksi. Viime viikon hintakampanja Triplamania toteutettiin tällä kertaa ilman esiintyjiä, mutta silti kävijämäärät olivat suurimmat kevään jälkeen. Asiakkaat kokivat Mall of Triplan turvallisena, mutta silti kiinnostavana paikkana. Myös liikkeiltä tuli hyvää palautetta,” Mall of Triplan toimitusjohtaja Kati Kivimäki iloitsee.

Triplalla menee olosuhteisiin nähden hyvin. Koronakevään jälkeen Mall of Triplan myynti- ja kävijäluvut ovat kasvussa: heinäkuussa Triplan kävijämäärä kasvoi 14 % kesäkuusta. Myös elokuussa kävijämäärä jatkoi kasvuaan, kun Triplassa vieraili 5 % enemmän ihmisiä kuin heinäkuussa. Syyskuussa kasvu jatkuu edelleen.

Myös Mall of Triplan kokonaismyynti kasvoi elokuussa 1 % edellisestä kuukaudesta. Kasvua oli etenkin päivittäistavaroissa sekä vapaa-ajan palveluissa.

Tripla houkuttelee Suomen ”ensimmäisiä” 

Hyvä tekemisen meininki on ohjannut myös uusien yritysten valintoja. Vastikään ovensa avannut kansainvälinen kahvilaketju Ritazza toi Suomen ensimmäisen kahvilansa juuri Mall of Triplaan.

”Avasimme Suomen ensimmäisen Ritazzan tänne, koska Pasila on merkittävä liikenteen solmukohta Suomessa ja alue kehittyy voimakkaasti lähivuosina sekä työ- että asuinympäristönä”, SSP Finland Oy:n toimitusjohtaja Pia Jormanainen toteaa.

Yhteydenottoja uusilta yrittäjiltä tulee nyt Mall of Triplaan vilkasta tahtia.

”Saamme paljon yhteydenottoja uusilta yrityksiltä ja neuvottelemme jatkuvasti uusien vuokralaisten kanssa. Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että tänne on hyvä tulla ja perustaa uutta liiketoimintaa”, Kivimäki kertoo.

Toinen syksyllä Mall of Triplaan ensimmäisen liikkeensä avaava kansainvälinen ketju on juhlatarvikkeisiin erikoistunut Partyland.

”Kun avataan uutta, on tärkeää tulla paikkaan missä on mahdollisimman suuret asiakasvirrat. Pasilan asemalla pysähtyy parhaimmillaan 900 junaa päivässä ja ihmisiä tulee tänne ympäri Suomen. Se on meille tärkeää”, Kimmo Mannila Partylandista kommentoi.

Helsingin alati sykkivä sydän Mall of Tripla avasi ovensa lokakuussa 2019 ja se viettää pian 1-vuotissyntymäpäiviään. Ajanmukaista juhlahumua on luvassa kauppakeskuksessa lokakuun alussa, ja syntymäpäivien tarkemmasta ohjelmasta kerrotaan myöhemmin.