Suomen Yliopistokiinteistöt Oy myi kaksi kiinteistöä Jyväskylässä

rehtoraatti

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy myi kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita Jyväskylässä, Seminaarinmäen alueella. Myynti päätettiin toteuttaa, koska rakennukset ovat tyhjillään eikä niille ollut enää tarvetta yliopistokäytössä. Myydyt kiinteistöt sijaitsevat Seminaarinkadun varrella ja rakennukset tunnetaan nimillä Rehtoraatti, Parviaisen talo sekä Villa Rana. Nämä kiinteistöt tontteineen siirtyivät Keski-Suomen Suojeltavat Museokiinteistöt Oy:n omistukseen 31.10. allekirjoitetulla kauppasopimuksella.

”Jyväskylän yliopisto on poistunut rakennuksista ja ne ovat olleet tyhjillään jo jonkin aikaa. Rakennuksen kunnon kannalta on erittäin ratkaisevaa, että sitä käytetään. Tyhjillään olevat rakennukset houkuttelevat helposti ilkivaltaan eikä ole myöskään perusteltua kestävän kehityksen näkökulmasta pitää kiinteistötekniikkaa käynnissä tyhjissä rakennuksissa. Näinpä on erittäin onnekasta, että löysimme kiinteistöille uuden omistajan, joka on valmis kehittämään rakennuksia niiden erityispiirteet ja kulttuurihistoriallinen arvo huomioiden” toteaa toimitusjohtaja Mauno Sievänen Suomen Yliopistokiinteistöistä.

Keski-Suomen Suojeltavat Museokiinteistöt Oy:n Timo Häll kertoo, että ”yhtiö hankkii kaupan kohteina olevat rakennukset peruskorjattavaksi tulevaa käyttöä varten. Kohteissa on omat haasteensa, ne kuitenkin edustavat Keski-Suomen Suojeltava Museokiinteistöt Oy:n ydinliiketoimintaa, joka on rakennushistoriallisesti merkittävien rakennusten peruskorjaaminen, kunnossapito ja pitkäaikaiseen omistamiseen sitoutuminen.”

”Kohteet sijaitsevat aivan syntymäkotini naapurustossa, joten kohteisiin sisältyy myös sellaisia näkemyksellisiä arvoja, joiden siirtämisessä tuleville sukupolville haluan olla mukana, ja joihin on tärkeää päästä jättämään oma kädenjälki.” lausuu toimitusjohtaja Timo Häll.

 

SRV:n toteuttama Okhta Mall -kauppakeskus Pietarissa palkittiin arvostetulla European Property Awards -palkinnolla

img_6455

SRV:n yhteistyössä suomalaisen sijoittajarahasto Russia Investin kanssa Pietariin toteuttama Okhta Mall -kauppakeskus on saanut arvostetun European Property Awards 2016 -palkinnon. Kauppakeskus palkittiin niin arkkitehtuurin kuin markkinoinnin osalta.

European Property Awards -palkintoa pidetään yhtenä kaikkein arvostetuimpana kiinteistöalan palkintona Euroopassa. Kilpailussa kansainvälinen, yli 60-hengen tuomaristo arvioi uusia kiinteistöjä arkkitehtuurin, kiinteistökehityksen, sisustussuunnittelun ja kiinteistömarkkinoinnin näkökulmista.

Okhta Mall sai palkinnon kahdessa eri kategoriassa:  kauppakeskusarkkitehtuurin (Retail Architecture) sekä hankemarkkinoinnin (Development Marketing) -sarjoissa. European Property Awards 2016 -palkinto myönnettiin eilen, 27. lokakuuta Lontoossa pidetyssä 25-vuotisjuhlagaalassa.

Arkkitehtuurin ja markkinoinnin lisäksi Okhta Mall on saanut tunnustusta ekologisuudestaan. Investoinniltaan kaikkiaan noin 200 miljoonan euron arvoisen hankkeen tavoitteena on alusta asti ollut noudattaa kestävän kehityksen pääperiaatteita. Okhta Mall saikin ensimmäisenä venäläisenä kauppakeskuksena LEED GOLD -sertifikaatin.

“Okhta Mall on lippulaivaprojektimme Venäjällä ja Pietarin toimintamme kulmakivi. Okhta Mallista haluttiin modernin skandinaavinen sekä ekologinen kauppakeskus. On todella hienoa, että Okhta Mall on saanut tunnustusta tavoittelemistaan asioista heti toimintansa alkuvaiheissa”, sanoo Venäjän hankekehitystä johtava Veli-Matti Kullas.

Okhta Mall -kauppakeskuksen rakennustyöt alkoivat syksyllä 2013, ja kauppakeskus avattiin elokuussa 2016. Kokonaispinta-alaltaan 140 000 neliömetrin suuruinen kauppakeskus on yksi Pietarin suurimmista ja suurin kaupungissa viime vuosina toteutettu vähittäiskaupan hanke. Vuokrattavaa toimitilaa on kaikkiaan 78 000 neliömetriä. Okhta Mallin investoijina toimivat SRV Yhtiöt Oyj ja suomalainen sijoitusrahasto Russia Invest, jonka SRV omistaa yhdessä Ilmarisen, Spondan, Eteran ja Onvestin kanssa.

Modernista skandinaavisesta suunnittelusta vastasi suomalainen arkkitehtitoimisto L Arkkitehdit Oy.

Helsingin keskustan ikoninen kauppakeskus Forum valittiin Suomen parhaaksi kauppakeskukseksi

bed43998ec313f8c_800x800ar

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva kauppakeskus Forum on valittu Suomen parhaaksi kauppakeskukseksi pohjoismaisen kauppakeskusyhdistyksen NCSC:n toimesta. Voiton myötä Forum kilpailee keväällä 2017 pohjoismaiden parhaan kauppakeskuksen tittelistä. Kauppakeskus Forumin omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj.

Kilpailun tuomaristo perusteli valintaansa sillä, että kauppakeskuksen monivuotinen uudistustyö on onnistuttu viemään läpi menestyksekkäästi rohkealla näkemyksellä, innovatiivisuudella sekä eri tahoja sitouttavalla ammattimaisella ja käytännönläheisellä johtamistyylillä. Uudistuneen Forumin kuvailtiin olevan omassa ympäristössään merkittävä toimija, joka on paitsi taloudellisesti kannattava myös kohderyhmäänsä puhutteleva.

8126f87ac6e83fe8_800x800ar

Kauppakeskus Forumissa vuosittain lähes 14 miljoonaa kävijää

Forum on yksi Suomen suurimpia ja vilkkaimpia kauppakeskuksia ja siellä vierailee vuosittain lähes 14 miljoonaa kävijää. Kauppakeskuksessa on yhteensä noin 140 liikettä, joiden yhteenlaskettu vuosimyynti on noin 200 miljoonaa euroa.

”Olemme iloisia ja ylpeitä siitä että oman alamme asiantuntijat arvostavat Forumissa viime vuosina tehtyjä muutoksia ja valitsivat Forumin vuoden kauppakeskukseksi 2016”, kertoo Forumin kauppakeskusjohtaja Lars Eklundh.

Suomen ensimmäisiä kauppakeskuksia olevan Forumin kulmakivet muodostavat muoti, urheilu ja vapaa-aika, kahvila- ja ravintolatoiminta sekä elektroniikka- ja kodinkonekauppa. Kauppakeskus Forumin suurimpia liikkeitä ovat muun muassa H&M, Gigantti ja Stadium.

”3o vuotta toimineen kauppakeskuksen kolmen vuoden uudistusprojekti saatiin valmiiksi syksyllä 2015.  Uudistus on kaikin puolin ollut onnistunut. Rakennuskustannukset alittuivat, myynti ja asiakasmäärät kasvoivat ja kauppakeskus on täyteen vuokrattu”, Eklundh jatkaa.

Kokonaisen korttelin Helsingin sydämessä kattavassa Forumissa toteutettiin vuosina 2012-2015 mittava laajennus- ja parannusprojekti, johon investoitiin yli 50 miljoonaa euroa. Tuolloin modernisoitiin tiloja, parannettiin energiatehokkuutta sekä kasvatettiin myyntipinta-alaa noin 8 000 neliömetrillä.