Näkymä idästä

Tapiolan keskustan mittava uudistus etenee. Hankkeen keskiössä toimiva kauppakeskus AINOA kasvatti kävijämääriään viime vuoden aikana jopa 13,8 prosenttia. AINOA kasvatti myös myyntiään 32,2 miljoonaan euroon, joka oli 11,1 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014. Yleisesti kauppakeskusten kävijämäärät kasvoivat viime vuonna 0,4 prosenttia myynnin supistuessa 0,6 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla kauppakeskukset kasvattivat kävijämääriään yhteensä  1,8 prosenttia ja myyntiään 0,7 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna.*

AINOA on ladannut runsaasti odotuksia kuluvaan vuoteen, sillä uusia vuokralaisjulkistuksia on luvassa ja liikenneyhteydet paranevat huomattavasti.

ainoa_ita-cc-88inen-julkisivu_aamu

– Alkuvuosi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin niin myynnin kuin kävijämäärien osalta ja kasvu jatkuu edellisvuoden kaltaisena. AINOA kiinnostaa liikepaikkana ja toisen vaiheen vuokraus edistyy suunnitelmien mukaisesti.  Uusimmat vuokralaiset lääkäriasema Diacor, Tapiolan Apteekki, Subway sekä gourmet streetfood -ravintola FAFA’s aloittavat toimintansa kauppakeskuksen toisen vaiheen avauksessa keväällä 2017. Terveys- ja hyvinvointipalvelut ovat tärkeä osa ihmisten arkea ja olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme nämä toiminnot AINOAan. Uudet ravintolat ovat   oman luokkansa huipputoimijoita ja tuovat oivan lisän ravintolapalveluihimme , sanoo kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg AINOAsta.

AINOAn saavutettavuus paranee huomattavasti kuluvan vuoden aikana. Maaliskuun lopulla avautuva Tapiola Park -pysäköintilaitos mahdollistaa saapumisen Tapiolan länsi- ja itäpuolelta. Elokuussa liikennöintinsä aloittava länsimetro tulee tuomaan Tapiolaan 30 000 kävijää päivittäin. Kauppakeskus AINOAan palveluiden ääreen pääsee kuivin jaloin, suoraan metroasemalta ja jatkossa myös uudesta bussiterminaalista.

– Korkeatasoiset joukkoliikenneyhteydet, toimivat pysäköintijärjestelyt ja AINOAn monipuoliset palvelut tekevät Tapiolasta entistäkin houkuttelevamman paikan asua, yrittää ja viihtyä, kertoo Borg.

*Lähde: Suomen kauppakeskusyhdistys