Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL) esittää Keskuskauppakamarille, että ensi vuonna Suomessa järjestettäisiin yhteensä neljä virallista LKV-koetilaisuutta suunnitellun kahden tilaisuuden asemesta.

”Vuonna 2016 voimaan astuvan lakimuutoksen myötä vähintään puolella välitysliikkeen työntekijöistä tulee olla LKV-pätevyys. Kokeiden määrän tuplaaminen antaa ammattilaisille paremmat mahdollisuudet hankkia haluttu pätevyys ennen vaatimusten kiristymistä”, perustelee KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila.

Malilan mukaan koetilaisuuksien lisäämistä on toivottu välittäjien piirissä.

Keskuskauppakamarin välittäjäkokeet ovat jatkaneet tänä vuonna suurta suosiotaan. Kevään 2014 kokeessa ennätyksiä rikottiin niin kokeeseen osallistuneiden kuin läpi päässeiden määrässä. LKV-pätevyyden sai 198 välittäjää.

Kokeiden suosio on kasvanut viime vuosina selvästi. Yhtenä syynä on välitystoimintaa koskevat tiukennukset lainsäädännössä, minkä vuoksi yhä useampi välittäjä haluaa suorittaa kokeen.

Keskuskauppakamarin toukokuussa järjestämään LKV-kokeeseen osallistui 526 kokelasta, joista 38 prosenttia eli 198 kokelasta suoritti kokeen hyväksytysti. Luvut olivat ennätyksiä niin osallistujamäärän kuin hyväksyttyjen osalta.

Kokeiden suosiota on kasvattanut vuonna 2016 voimaan astuva lakimuutos, jonka mukaan jokaisen välitysliikkeen välittäjistä vähintään puolella on oltava ammatillinen pätevyys.

Vain Keskuskauppakamarin välittäjäkokeen hyväksytysti suorittaneet henkilöt saavat käyttää LKV-nimikettä.

Aiemmin on riittänyt, että liikkeessä vähintään yhdellä henkilöllä on LKV-pätevyys. Kokeen suorittanut välittäjä on vastannut kauppojen oikeellisuudesta ja myyntineuvottelijat esittelyistä ja myyntityöstä.

KVKL:n aloitteesta liikkeelle lähteneen lakimuutoksen tavoitteena on ollut parantaa välityspalveluiden laatua ja lisätä asiakkaiden luottamusta välittäjiä kohtaan.

Alan keskusjärjestö KVKL huolehtii osaltaan myös LKV-kokeeseen valmentamisesta. Lokakuussa järjestö tulee organisoimaan Helsingissä kaksi erillistä LKV-valmennustilaisuutta LKV-kokeeseen valmentautuville.

Välitysalan merkittävin loppuvuoden yhteistapahtuma tulee olemaan 23.10.2014 järjestettävä Hyvän Välitystavan Päivä.