Asunnon hankkiminen ulkomailta kiinnostaa suomalaisia – Habita avaa oman toimipisteen Viroon

Habitan kiitettyä ammattimaista kiinteistövälityspalvelua tarjotaan nyt myös Virosta hankittaville asunnoille ja lomakodeille. Habita Viron taustalla toimivat vahvat paikalliset tekijät, joilla on 15-vuoden kokemus kiinteistövälityksestä koko Virossa. Habitan mukaan läsnäolo kohdemaassa on tae siitä, että asiakkaita palvellaan luotettavasti ja ammattimaisesti. ”Paikallinen asiantuntemus ja suomalaisen kiinteistövälittäjän ammattitaito varmistavat onnistuneen kaupan”, sanoo konsernijohtaja Jari Gardziella.

Habita laajentaa kansainvälistä toimintaansa Viron Tallinnan toimipisteellä. Viron toimisto tulee Turkin, Espanjan sekä Portugalin rinnalle tukemaan Habitan kasvavia ulkomaan toimintoja. ”Ulkomaankohteidemme kysyntä on kasvussa, joten vahvistamme palveluverkostoamme suosituimmilla markkinoilla. Kiinteistökaupoissa suomalaiset arvostavat luotettavaa, ammattitaitoista välittäjää, joka on kotimaassa tunnettu”, sanoo Jari Gardziella. Viron toimipiste toimii franchise periaatteella.

Kohdemaiden vastuuhenkilöt ovat suomenkielentaitoisia. Suomalaisilla on käytettävissään koko Habitan maanlaajuinen verkosto, joten kaupat kohdemaan asunnoista voi tehdä missä konttorissa tahansa. ”Kaupat voidaan tehdä joko kohdemaassa tai Suomesta käsin niin pitkälle kuin se kunkin maan lakien kannalta on mahdollista”, Gardziella kuvaa.

Asuntomarkkinoilla kiinnostus ulkomaisia kiinteistöjä kohtaan kulkee käsi kädessä matkailun kanssa. Pidempiaikainen oleskelu lomakohteissa on yhä suositumpaa, mutta asunto ulkomailla on myös kiinnostava sijoitus. Kohdemaista Viro vetää suomalaisia yrityksiä sekä yksityishenkilöitä niin työskentelemään kuin lomailemaan.

Markkinoiden tuntemus, ammatillinen kokemus ja kielitaito ovat ensiarvoisen tärkeitä ostettaessa kiinteistöä tai asuntoa ulkomailta. Kaupan järjestelyt ja asiointi viranomaisten kanssa voivat yllättää kokemattoman. ”Habitan tavoitteena on, että asiakas voi hankkia kiinteistön ulkomailta yhtä vaivattomasti kuin kotimaasta. Läsnäolomme ulkomaisissa kohteissa varmistaa onnistuneet kaupat”, Gardziella toteaa.

Habita juhlii 25-vuotista taivaltaan työn merkeissä

255713_552120408171427_1476890819_n
Suomen suurin itsenäinen kiinteistövälittäjä Habita tulee 13. syyskuuta toimineeksi neljännesvuosisadan asunto- ja kiinteistökaupan alalla. – Vaikka ajat muuttuvat, perusasiat pysyvät samana. Koti on aina ollut ihmiselle tärkeä, sanoo konsernijohtaja Jari Gardziella.

Kiinteistövälitysyritys Habita aloitti toimintansa vuonna 1989, taloudellisesti vaikeiden aikojen kynnyksellä. Ketju kasvoi voimakkaasti koko 2000-luvun, ja toimii tänä päivänä valtakunnallisesti noin 50 toimipisteen vahvuisena. Viime vuosina Habita on myös suunnannut kansainvälisille markkinoille, ja se on saavuttanut vankan jalansijan suosituissa vapaa-ajan kohteissa mm. Turkissa, Espanjassa ja Thaimaassa.

Konsernijohtaja Jari Gardziellan mukaan kiinteistövälityksen menestystekijät ovat yksinkertaisia perusasioita: palvelu, luotettavuus ja ammattitaito. – Monet ihmiset suhtautuvat kotiinsa tunteella ja siksi asuntokaupassa tarvitaan ammattilaisen apua. Hyvä kiinteistövälittäjä toimii asiakkaan hyväksi, puhuu totta ja on valmis sitoutumaan työhönsä. Saamamme asiakaspalautteen mukaan Habita koetaan luotettavana ja ammattimaisena kumppanina, siksi olemmekin menestyneet tällä toimialalla jo 25 vuoden ajan.

Habitan vahvuus kumpuaa myös omistuspohjasta ja itsenäisyydestä. – Emme ole sidoksissa pankkeihin, mikä mielestämme lisää asiakkaalle valinnan mahdollisuutta rahoitusratkaisuissa, toteaa Gardziella.

Habitassa uskotaan kansainvälisen asuntokaupan kasvuun. – Maapallo pienenee, ihmiset liikkuvat enemmän. Yhä useammalla on tilaisuus hankkia asunto ulkomailta, koska kotimaan kiinteistö tai osake on mahdollista realisoida joustavasti. Habita on osaava kumppani tässä kokonaisuudessa, ja lisäksi omat paikalliset asiantuntijamme varmistavat, että ulkomaisen kohteen kauppa sujuu luotettavasti ja jouhevasti, Gardziella toteaa.

Juhlan kunniaksi Habita antaa asiakkailleen 25 % alennuksen uusista toimeksiannoista. Tarjous on voimassa 25-vuotisjuhlapäivästä 13. syyskuuta 2014 alkaen 25 päivän ajan.

Linkit