Habitan kiitettyä ammattimaista kiinteistövälityspalvelua tarjotaan nyt myös Virosta hankittaville asunnoille ja lomakodeille. Habita Viron taustalla toimivat vahvat paikalliset tekijät, joilla on 15-vuoden kokemus kiinteistövälityksestä koko Virossa. Habitan mukaan läsnäolo kohdemaassa on tae siitä, että asiakkaita palvellaan luotettavasti ja ammattimaisesti. ”Paikallinen asiantuntemus ja suomalaisen kiinteistövälittäjän ammattitaito varmistavat onnistuneen kaupan”, sanoo konsernijohtaja Jari Gardziella.

Habita laajentaa kansainvälistä toimintaansa Viron Tallinnan toimipisteellä. Viron toimisto tulee Turkin, Espanjan sekä Portugalin rinnalle tukemaan Habitan kasvavia ulkomaan toimintoja. ”Ulkomaankohteidemme kysyntä on kasvussa, joten vahvistamme palveluverkostoamme suosituimmilla markkinoilla. Kiinteistökaupoissa suomalaiset arvostavat luotettavaa, ammattitaitoista välittäjää, joka on kotimaassa tunnettu”, sanoo Jari Gardziella. Viron toimipiste toimii franchise periaatteella.

Kohdemaiden vastuuhenkilöt ovat suomenkielentaitoisia. Suomalaisilla on käytettävissään koko Habitan maanlaajuinen verkosto, joten kaupat kohdemaan asunnoista voi tehdä missä konttorissa tahansa. ”Kaupat voidaan tehdä joko kohdemaassa tai Suomesta käsin niin pitkälle kuin se kunkin maan lakien kannalta on mahdollista”, Gardziella kuvaa.

Asuntomarkkinoilla kiinnostus ulkomaisia kiinteistöjä kohtaan kulkee käsi kädessä matkailun kanssa. Pidempiaikainen oleskelu lomakohteissa on yhä suositumpaa, mutta asunto ulkomailla on myös kiinnostava sijoitus. Kohdemaista Viro vetää suomalaisia yrityksiä sekä yksityishenkilöitä niin työskentelemään kuin lomailemaan.

Markkinoiden tuntemus, ammatillinen kokemus ja kielitaito ovat ensiarvoisen tärkeitä ostettaessa kiinteistöä tai asuntoa ulkomailta. Kaupan järjestelyt ja asiointi viranomaisten kanssa voivat yllättää kokemattoman. ”Habitan tavoitteena on, että asiakas voi hankkia kiinteistön ulkomailta yhtä vaivattomasti kuin kotimaasta. Läsnäolomme ulkomaisissa kohteissa varmistaa onnistuneet kaupat”, Gardziella toteaa.