Ilmarinen vuokraa Luona Oy:lle kaksi kiinteistöä, jotka toimivat turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksina. Vastaanottokeskusten toiminnasta vastaa Luona Oy.

Toinen tiloista sijaitsee Helsingin Pitäjänmäessä, entisissä Sibelius-Akatemian tiloissa, ja toinen Espoon Siikajärvellä.

‒ Olemme tyytyväisiä, että kiinteistöt vaikuttavat olevan muunnettavissa vastaanottokeskustoimintaan sopiviksi, sanoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Ilmarinen ja Luona Oy ovat sopineet, että Luona Oy vastaa kokonaisuudessaan tilojen sopivuudesta, kehittämisestä ja kunnostamisesta vastaanottokeskustoiminnalle sopivaksi.

Tyhjien tilojen kartoitus jatkuu

Ilmarinen on kartoittanut tyhjillään olevia kiinteistöjään sen jälkeen, kun Suomessa ilmeni tarve löytää pikaisesti tiloja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksille.

‒ Koska pakolaistilanne Suomessa on poikkeuksellinen, pidämme erittäin tärkeänä selvittää koko kiinteistökantamme tilanteen. Jatkammekin kiinteistökantamme tarkempaa läpikäymistä ja tutkimme, onko joukossa muita sopivia tyhjillään olevia kohteita, Torsti sanoo.

Ilmarinen on yksi Suomen suurimpia kiinteistösijoittajia.