Pohjoismaiden suurimman asunto-, kiinteistö- ja toimitilaomaisuuden hallintaan ja välitykseen erikoistuneen Realia Group -konsernin tytäryhtiö Realia Isännöinti Oy on ostanut pääkaupunkiseutulaisen kiinteistöalan toimija Realco Oy:n. Yrityskauppa on osa Realia Groupin ja sen tytäryhtiö Realia Isännöinnin kasvustrategiaa ja tukee tavoitetta toimia isännöintialan suunnannäyttäjänä erityisesti asiakaskokemuksen kehittämisessä. Toimintojen integraatio alkaa virallisesti 17.8.2015 ja tavoitteena on saattaa yhdistyminen loppuun vuoden vaihteeseen mennessä.

Realcon toimintojen integraatio Realia Isännöintiin käynnistyy virallisesti 17.8.2015, mikä pohjaa aiemmin kesäkuussa allekirjoitettuun sopimukseen Realco Oy:n ja sen tytäryhtiöiden koko osakekannan myynnistä Realia Isännöinnille. Realco on alun perin vuonna 1984 perustettu isännöintiyritys, jonka toiminta on vuosien aikana laajentunut isännöinnin lisäksi kiinteistönvälitykseen ja kiinteistöjohtamiseen kattaen lähes 300 kiinteistön hallinnan ja kehittämisen. Realcon liikevaihto vuonna 2014 oli noin 5 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää neljässä toimipisteessä noin 50 henkilöä Helsingissä ja Vantaalla. Realcon johto ja työntekijät jatkavat nykyisissä työtehtävissään ja siirtyvät integraation edetessä yrityskaupan myötä Realia Isännöintiin, Realia Managementiin tai Huoneistokeskukseen vanhoina työntekijöinä.

Tavoitteena isännöintialan paras asiakaskokemus ja rooli koko toimialan suunnannäyttäjänä

”Isännöintialalla on menossa suuri muutos, jossa todellinen asiantuntijapalvelu korostuu entisestään. Totesimme viimeisen vuoden aikana käydyissä keskusteluissa, että yhteistyössä alan suurimman toimijan kanssa voimme tarjota asiakkaille monipuolisemman asiantuntijaverkoston taloyhtiön koko elinkaaren ajalle, kattavamman palvelutarjooman sekä laajemman toimipisteverkoston”, kertoo Realcon hallituksen puheenjohtaja Jari Porthén.

Voimien yhdistäminen tukee Realia Isännöinnin kasvustrategiaa sekä tavoitetta kehittää koko isännöintialaa yhä asiakaskeskeisemmäksi asiantuntijapalveluksi. ”Realia Isännöinnillä ja Realcolla on hyvin samanlaiset tavoitteet isännöinnin toimialan kehittämisen suhteen. Tahdomme vastata muuttuneisiin asiakastarpeisiin ja -odotuksiin ja tarjota asiakkaillemme alan parhaan asiakaskokemuksen. Suurena toimijana Realia Isännöinti haluaa toimia suunnannäyttäjänä koko toimialan kehityksessä. Kasvustrategiamme tukee tätä tavoitetta ja yhtiöiden voimien yhdistämisen myötä pystymme myös pääkaupunkiseudulla palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin”, sanoo Realia Isännöinnin liiketoimintajohtaja Timo Aarvala.

Realia Isännöinnin ja Realcon välinen sopimus on merkittävä myös koko Realia Group -konsernille. Realia Group on Pohjoismaiden suurin kiinteistöjohtamisen ja -välityksen palveluyritys, ja sen tavoitteena on kasvaa merkittävästi seuraavien vuosien aikana. ”Realia Isännöinnin yritysostot ovat merkittävä osa konsernimme kasvustrategiaa. Tämän yritysoston myötä saamme myös osaamista konsernin muihin tytäryrityksiin kuten kiinteistöjohtamisen asiantuntijoita Realia Managementille ja laadukkaita kiinteistönvälittäjiä Huoneistokeskukselle. Myös maantieteellisesti pääkaupunkiseutu on meille strategisesti erittäin merkittävä ja haluamme varmistaa, että kilpailukykymme tällä alueella vahvistuu entisestään tämän yritysoston myötä”, toteaa koko Realia Group -konsernin toimitusjohtaja Matti Bergendahl.