Suomen Kuntaliitto ja Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät ry (KOVA) ovat valinneet KOVA:n uudeksi toiminnanjohtajaksiJouni Parkkosen, 34. Hän aloittaa tehtävässä lokakuun 2014 alussa.

Jouni Parkkonen työskentelee tällä hetkellä opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun erityisavustajana. Aiemmin hän on työskennellyt mm. asuntoministerin erityisavustajana ympäristöministeriössä. Koulutukseltaan Parkkonen on tradenomi ja viimeistelee parhaillaan MBA-opintojaan Haaga-Helia ammattikorkeakouluun.

– Haluan olla luomassa KOVA:sta Suomen johtavaa kohtuuhintaisen asumisen asiantuntijaa ja vaikuttajaa. Aidosti kohtuuhintaisen asumisen edistämiselle on Suomessa ja asuntopolitiikassa paljon tarvetta ja tilaa, Jouni Parkkonen toteaa.

Parkkonen sijoittuu tekemään tehtäviään Kuntaliiton Alueet ja yhdyskunnat -yksikköön.

– Kuntaliiton ja KOVA:n yhteistyö on tärkeää, sillä molemmilla järjestöillä on yhteiset tavoitteet edistää kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen löytymistä ja kuntien roolia niiden varmistajina, Kuntaliiton Alueet- ja yhdyskunnat -yksikön johtaja Leena Karessuo kommentoi valintaa.

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät ry (KOVA) on Suomen yhdeksän suurimman kaupungin vuokrataloyhtiöiden (Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Oulun, Jyväskylän, Lahden ja Kuopion) perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kohtuuhintaista vuokra-asumista ja kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotannollisia edellytyksiä sekä toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja yhteisten etujen valvojana.

– Olemme perustaneet KOVA:n, koska Suomesta puuttui taho, joka ajaisi nimenomaan kohtuuhintaisen vuokra-asumisen asiaa, KOVA:n puheenjohtaja ja Helsingin kaupungin asunnot Oy:n toimitusjohtaja Jaana Närö toteaa.