Lahden Talojen asuinhuoneistojen savuttomuus saa lopullisen vahvistuksen, sillä asuinhuoneistoissa tupakoiminen kielletään myös yhtiön järjestysmääräyksissä. Järjestysmääräysten muuttamisesta on päättänyt Lahden Talojen asukashallitus.

Lahden Talojen huoneistoissa tupakoiminen on ollut kielletty vuokrasopimukseen sisältyvällä ehdolla jo vuodesta 2008 lähtien. Tupakoiminen parvekkeella ja talon piha-alueella on sallittu.

Uudet järjestysmääräykset koskevat myös niitä Lahden Talojen asukkaita, joiden vuokrasopimus on vuotta 2008 edeltävältä ajalta ja josta tupakoinnin kieltävä ehto puuttuu.

– Jos asukkaiden kokous haluaa talosta kokonaan savuttoman, se voi tehdä parveketupakoinnin kieltämistä koskevan aloitteen Lahden Taloille, sanoo Lahden Talojen isännöintipäällikkö Matti Koskinen.

Ehdotus Lahden Talojen kiinteistötarkastajalta
Ehdotuksen tupakointikiellon sisällyttämisestä järjestysmääräyksiin teki Lahden Talojen kiinteistötarkastaja Satu Airos.
Lahden Talot lukeutuu niihin harvoihin suuriin vuokrataloyhtiöihin, joissa tupakointi huoneistoissa on kategorisesti kielletty kaikilta. Yhtiö haluaa tarjota terveellistä ja turvallista asumista ja se vie omalta osaltaan käytäntöön valtakunnallisia ja eurooppalaisia tavoitteita tupakoinnin haittojen ennaltaehkäisemiseksi.

Valtakunnallisen Savuton Suomi 2040 -hankkeen tavoitteena on, että vuonna 2040 Suomessa enintään kaksi ihmistä sadasta käyttäisi tupakkatuotteita. Hanketta hallinnoi Suomen ASH ry (Action on Smoking and Health). Hankkeen verkostoon kuuluu lähes 20 eri tahoa, muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Työterveyslaitos.