Erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat I osti liikekiinteistön Seinäjoelta

Erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat I on ostanut Aberdeenin Kauppakeskuskiinteistöt FEA -rahastoon kuuluneen liiketilakiinteistön Seinäjoelta.

Seinäjoella Rengastien tunnetulla kauppa-alueella sijaitseva 7500m2 liikekiinteistö on monikäyttäjäkohde, jonka vuokralaisena toimivat mm. Motonet Oy, Puustelli Group Oy, Pohjanmaan Kaluste Oy sekä Huonekaluliike Kaluste-Kaverit Oy. Kiinteistön ostohetken käyttöaste on 100 %.

“Olemme tyytyväisiä saadessamme rahaston salkkuun uuden liiketilakiinteistön hyvältä kauppapaikalta. Pohjanmaan yleisesti vahva taloudellinen tilanne tukee liiketilakiinteistöön sijoittamista”, toteaa rahastonhoitaja Elina Puhakainen.

“Haasteellisessa ja vaihtelevassa sijoitusmarkkinassa sijoittaminen kiinteistöihin on kasvattanut tasaisesti suosiotaan. Varsinkin toimitilojen tuoma vakaa ja verrattain hyvä kassavirta sekä perinteisesti maltillinen arvonmuutos ovat tekijöitä, joita sijoittajat koostaan riippumatta nyt arvostavat”, kertoo kiinteistösijoitusjohtaja Timo Rantala .

Tähän mennessä rahasto on kuluvan vuoden aikana ostanut kiinteistöjä yhteensä noin 55 miljoonalla eurolla. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo kasvoi uuden kaupan myötä noin 178 miljoonaan euroon.

Aberdeen Asset Managementin hallinnoima kiinteistörahasto Aberdeen Real Estate Fund Finland (AREFF) on myynyt Lahden keskustassa Aleksanterinkatu 24:ssä sijaitsevan toimistokiinteistön Erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat I -rahastolle.

AREFF:n kehittämässä miltei 7.300 m2 toimistokiinteistössä ovat vuokralaisina mm. Lahden kaupunki,

Päijät-Hämeen oikeusaputoimisto ja Bestseller -ketju. Kahden kiinteistön kokonaisuus muodostuu vuonna 2009 rakennetusta modernista toimisto-osasta ja 2011 saneeratusta toimistokiinteistöstä. Kiinteistöjen kivijalassa on myös liiketilaa.

Omistuksemme aikana kehitimme tilat vastaamaan paremmin alueen kysyntää rakennuttamalla uudisosan

sekä peruskorjaamalla vanhan osan, joka sai ensimmäisenä korjausrakennuskohteena Suomessa BREEAM-ympäristösertifikaatin. Myynti oli strategian mukainen ja täytti rahaston sille asettamat tavoitteet”, kertoo maajohtaja Ville Raitio.

Fennica Toimitilat I -rahasto jatkaa strategiansa mukaista kiinteistösijoittamista suuriin kaupunkeihin. Lahden keskustassa on kysyntää hyvälaatuisille toimistoille ja pääsemme jatkossa vastaamaan tähän kysyntään”, toteaa rahastonhoitaja Elina Puhakainen, Fennia Varainhoito Oy:stä.

Aberdeen Real Estate Fund Finland LP on kolmelle institutionaaliselle sijoittajalle – Ilmarinen, APG (Alankomaat) ja ATP (Tanska) – räätälöity value added -tyyppinen suljettu kiinteistörahasto. Rahaston kiinteistökanta on noin 330 miljoonaa euroa.