print_EzzTkqw353

 

Keväällä toteutetun asiakastutkimuksen mukaan ruokapalveluiden ja muotitarjonnan kysyntä on suurta – syksyn aikana Itis toivottaa tervetulleeksi useita tulokkaita sekä kaupan että ravintolamaailman puolelle.

Muotiketju Zara avaa Suomen suurimman myymälänsä Itikseen. Kodinelektroniikkajätti Gigantti puolestaan ottaa haltuun osan Itiksen Stockmannin entisistä tiloista. Keväällä toteutetun asiakastutkimuksen mukaan ruokapalveluiden ja muotitarjonnan kysyntä on suurta – syksyn aikana Itis toivottaa tervetulleeksi useita tulokkaita sekä kaupan että ravintolamaailman puolelle.

Itiksessä odotetaan vauhdikasta syksyä uusien myymäläavausten osalta. Stockmannin aikaisempi sijainti, yli 10 000 neliömetrin kolmikerroksinen tila, saa uuden vuokralaisen muun muassa Gigantista. Kodinelektroniikkaketjun lisäksi tilaan tulee sijoittumaan noin viisitoista muutakin myymälää.

Itis vahvistaa asemaansa myös muodin ostospaikkana, kun jo tällä hetkellä kauppakeskuksen tarjontaan kuuluva Zara-vaatemyymäläketju avaa lippulaivamyymälänsä myöhemmin syksyllä. Suomen suurin Zara on pinta-alaltaan noin 3000 m2, ja myymälän valikoimista löytyvät uusimmat trendit sekä naisille, miehille että lapsille.

Itiksen teettämän asiakastutkimuksen mukaan lähes puolet asiakkaista hakee käyntinsä aikana vaatteita ja asusteita, joka kymmenes puolestaan kodinelektroniikkaa. Itiksen kauppakeskusjohtaja Kirsi Feirikki iloitseekin uusista avauksista ja myymäläkonsepteista.

– Osa avauksista kuuluu normaaliin vuosittaisiin vaihtuvuuteen. Olemme tällä hetkellä uudistumisemme loppusuoralla, ja tämän syksyn avaukset tukevat asemaamme täyden palvelun kauppakeskuksena. Saimme tutkimuksen kautta asiakkailtamme paljon kiitosta monipuolisesta liike- ja palvelutarjonnastamme ja aiomme tietysti jatkaa samaan malliin.

Kauppakeskuksen houkuttelevuutta lisää myös vuokralaisten aktiivinen ote omien myymäkonseptien uudistamiseen.

– Muun muassa H&M laajensi valikoimaansa naisten, miesten ja lasten muodin osalta sekä toi Itikseen H&M Home -kodinsisustustuotteet, Kirsi Feirikki toteaa.

Alkuvuodesta Itiksen sisustus- ja käyttötavaratarjonta sai vahvistusta design-kauppaketju Tigerin avatessa uuden myymälänsä. Syksyn tulokkaita ovat laadukasta muotia tarjoava Womena, Itikseen palaava eksoottisen muodin ja sisustuksen liike Indiska sekä uudella konseptilla avaava Montin-koruliike. Kauneuspalveluihin oman lisänsä tuovat juuri avanneet Stand -parturi-kampaamo ja Seacret-kauneushoitola.

Myös ravintolapalveluilla suuri kysyntä

Kolmasosa Itiksen asiakastutkimukseen vastanneista ilmoitti käyttävänsä vierailun yhteydessä kahvila- ja ravintolapalveluita. Itiksessä ruokapalveluihin halutaan panostaa, ja tänä syksynä onkin tarjolla paljon uusia mielenkiintoisia makuja.

– Seuraamme tarkasti asiakkaidemme mieltymyksiä ruokapalveluihin liittyen. Seuraavaksi Itiksessa maistuvat laadukkaat aasialaiset maut ja raikkaat salaatit, sillä monipuolinen ravintolatarjonta vahvistuu syksyn aikana thaimaalaisella Thai Orchid -ravintolalla ja Johtocafella, Feirikki kertoo.

Näin tutkimus tehtiin: Asiakastutkimuksen toteutti Suomen tutkimustieto Kauppakeskus Itiksen toimeksiannosta. Tutkimus toteutettiin keväällä 2014, ja siihen osallistui 1011 suomalaista.