Sotheby’s International Realty tuo kansainvälisen luksusbrändin Suomen kiinteistönvälitysmarkkinoille

karhulahovi

Sotheby’s International Realty tuo kansainvälisen luksusbrändin Suomen kiinteistönvälitysmarkkinoille

Maailman suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin kuuluva Sotheby’s International Realty Affiliates LLC aloittaa kansainvälisen kiinteistönvälitystoiminnan Suomessa avaamalla toimiston Helsinkiin. Liikeideana on tarjota eksklusiivista kiinteistönvälityspalvelua arvoasuntomarkkinoilla Suomessa ja kaikkialla maailmassa.

Robert Charpentierin johtaman suomalais- ja ruotsalaissijoittajista koostuvan omistajaryhmän allekirjoittaman franchising-sopimuksen tavoitteena on avata kiinteistömarkkinat yli valtakunnan rajojen ja kehittää koko alaa. Ab Snellman LKV Oy Sotheby’s International Realty Finlandin toimitusjohtajana (CEO) on aloittanut Kenneth Katter, jolla on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisestä myynnistä ja markkinoinnista.

Suomi kiinnostaa kiinteistösijoittajia

Suomi on kiinnostava markkina-alue kansainvälisten sijoittajien näkökulmasta. Suomea arvostetaan Euroopan innovaatiokeskuksena sekä alueena, jossa luksustuotteiden markkinat kasvavat. Lisäksi Suomen houkuttelevuutta lisäävät AAA-tason luottoluokitus, asuntojen tasainen hintakehitys sekä vuokramarkkinoiden vähäinen sääntely.

ratakatu27

Toimiston perustaminen Helsinkiin on Charpentierin mukaan hyvin perusteltua. Suur-Helsinki on kuulunut 1980-luvulta lähtien Euroopan nopeimmin kasvaviin alueisiin, ja kasvun ennakoidaan jatkuvan voimakkaana. Pääkaupunkiseutu houkuttelee työikäistä, hyvin toimeen tulevaa väestöä, ja alue toimii Suomen talousveturina 40 % maan keskiarvoa korkeammalla BKT:llä asukasta kohden. Sijoittajille lupaavaa on myös se, että vuokratuotto Helsingissä on korkeampi kuin esimerkiksi Tukholmassa.

Vahvaa markkinaosaamista laatutietoisille asiakkaille

”Olemme keskittyneet palvelemaan kansainvälisesti liikkuvia laatutietoisia asiakkaita, jotka panostavat elämän laatuun ja haluavat asua sen mukaisesti”, kertoo Katter. ”Vahva kansainvälinen markkinaosaamisemme premium-asuntojen markkinoilla sekä eksklusiivinen toimintamallimme heijastelee kiinteistömarkkinoiden uusia tuulia.”

”Välitämme ensisijaisesti pääkaupunkiseudun premium-asuntoja ja -kiinteistöjä, loft- ja penthouse-asuntoja sekä arvokkaita uudisrakennuskohteita. Lisäksi välitämme uniikkeja kiinteistöjä, huviloita ja vapaa-ajan asuntoja Etelä-Suomen alueella sekä Lapin kohteita,” sanoo Katter.

Sotheby’s International Realtyn verkostoon kuuluu tällä hetkellä noin 800 toimistoa yli 60 maassa. Jokainen toimisto on yksityisomistuksessa ja toimii itsenäisesti franchising-sopimuksella.