557550_371821362886111_2136991277_n

Varma on mukana ostamassa yhden Ruotsin isoimmista kauppakeskuksista, Skärholmen Centrumin, Grosvenorin kanssa. Sijoitusta hallinnoi Grosvenor Fund Management.

Lounais-Tukholmassa sijaitseva Skärholmen Centrum on pinta-alaltaan 98 000 neliömetriä, ja sen kasvavalla vaikutusalueella asuu yli 600 000 ihmistä. Liiketilojen ja ravintoloiden lisäksi keskuksessa on julkisia palveluja, kuten kouluja, kirjasto ja terveyspalveluita. Kohteessa on yli 3 000 parkkipaikkaa, ja se muodostaa Skärholmenin alueen keskuksen metroasemineen ja toreineen.

Suurimpia vuokralaisia tiloissa ovat mm. ICA ruokakauppa, Systembolaget, H&M ja Åhléns. Kaikkiaan kauppakeskuksessa on 175 liikettä, ja siellä käy vuosittain noin 14 miljoonaa vierailijaa. Kävijämäärällä mitattuna keskus on Ruotsin neljän suurimman kauppakeskuksen joukossa.

Skärholmen on jatkoa Varman aiempiin Ruotsiin kohdistuviin sijoituksiin. Varma on tehnyt yhdessä AROS Bostadin kanssa jo neljä asuntosijoitusta Tukholman seudulle. Viimeisin näistä on noin 9 000 rakennusoikeusneliön asuntohanke Uppsalassa.

– Varman kiinteistösijoituksista valtaosa on kotimaassa. Tavoitteenamme on kuitenkin jatkaa kiinteistösalkun kansainvälistä hajauttamista, johon voimakkaasti kasvava Tukholman seutu sopii hyvin, sanoo Varman kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Ilkka Tomperi.

Grosvenorin tavoitteena on kehittää Skärholmenista eteläisen Tukholman johtava kauppakeskus houkuttelemalla lisää kävijöitä ja kansainvälisiä liikkeitä. Monipuolisen tarjontansa ansiosta Skärholmen Centrumissa voi tehdä työtä, käydä ostoksilla, oppia ja rentoutua.

Skärholmen Centrumin verkkosivut

Grosvenorin verkkosivut