eQ LIIKEKIINTEISTÖT -RAHASTO OSTI VIISI KIINTEISTÖÄ 74 MILJOONALLA EUROLLA

eQ Liikekiinteistöt -rahasto on ostanut viisi kaupan kiinteistöä Citycon Oyj:ltä. Kaupan arvo on noin 74 miljoonaa euroa. Kiinteistöjen yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on noin 47.000 m2. Kohteista kolme sijaitsee pääkaupunkiseudulla, yksi Tampereen ja yksi Turun seudulla. Päävuokralaisina hankituissa kohteissa ovat Ruokakesko Oy sekä Tokmanni Oy.

“Kauppa vastaa erinomaisesti eQ Liikekiinteistöt -rahaston strategiaa sijoittaa vakaaseen ja ennustettavaan vuokrakassavirtaan pitkäaikaisesti kestävillä kaupallisilla sijainneilla. Nyt ostetun salkun arvosta suurin osa tulee pitkillä sopimuksilla vuokratuista päivittäistavarakauppakohteista Helsingissä ja Espoossa.”, toteaa eQ Varainhoidon sijoitusjohtaja ja eQ Liikekiinteistöt -rahaston vastaava salkunhoitaja Samuel Granvik.

Joulukuussa 2014 toimintansa aloittaneen eQ Liikekiinteistöt -rahaston kiinteistöomaisuus nousee kaupan myötä noin 250 miljoonaan euroon. Rahasto omistaa nykyisellään 17 liike- ja toimistokiinteistöä Suomen vahvimmissa alue- ja kasvukeskuksissa.

eQ Liikekiinteistöt -rahasto sijoittaa varansa suomalaisiin toimitilakiinteistöihin. Rahasto on avoinna merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja lunastuksille kaksi kertaa vuodessa. Rahaston tavoitteena on jakaa 6%:n vuotuinen tuotto ja kokonaistuottotavoite on 7-10 % vuodessa. eQ Liikekiinteistöt -rahaston tuotto perustamisesta on ollut 9,6 % p.a.

 

eQ LIIKEKIINTEISTÖT -RAHASTO OSTAA 48 MILJOONALLA EUROLLA KIINTEISTÖJÄ HÄMEENLINNASTA

Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt on ostanut Hämeenlinnan K-citymarketin ja K-raudan kiinteistöt Nordic Real Estate Partnersin hallinnoimalta rahastolta. Kauppahinta on noin 48 miljoonaa euroa. Kiinteistöt sijaitsevat Hämeenlinnan Tiiriön kauppa-alueella. Kohteiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 30 000 m2.

”eQ:n panostus kiinteistövarainhoitoon on edennyt tavoitteiden mukaisesti. eQ Liikekiinteistöt -rahaston uusin hankinta sopii strategiaamme erinomaisesti. Lähtökohtamme on hankkia moderneja kiinteistöjä parhailta sijainneilta, vahvoilla vuokralaisilla sekä pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla. Hämeenlinnan kiinteistöt ovat hyviä esimerkkejä tällaisista kohteista. eQ Liikekiinteistöt on saavuttanut merkittävän aseman markkinoilla ja tulee jatkamaan tätä vahvaa etenemistä suunnitelman mukaisesti.” toteaa eQ Varainhoidon kiinteistösijoitusten johtaja, Tero Estovirta.

Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt sijoittaa varansa suomalaisiin toimitilakiinteistöihin. Rahasto on avoinna merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja lunastuksille kaksi kertaa vuodessa. Rahaston tavoitteena on jakaa 6 %:n vuotuinen tuotto ja kokonaistuottotavoite on 8-10 % vuodessa.