27feebab-ad26-4196-b7c4-1e8be647e62f-main_image

Kuva: Barbara Staubach

Ilmarinen on investoinut Frankfurtissa sijaitsevaan toimistokiinteistöön. Sijoitus toteutetaan yhteissijoituksena Amundi Real Estate:n hallinnoiman kiinteistörahaston kanssa. Ilmarisen omistusosuus on noin puolet.

Sijoituksen kohteena oleva Theodor Heuss Allee 50 -toimistokiinteistö sijaitsee Frankfurtin keskustan länsipuolella hyvien liikenneyhteyksien varrella. Frankfurtin messukeskus sijaitsee kiinteistön välittömässä läheisyydessä.

Kohde on valmistunut vuonna 2004, ja se on vuokrattu kokonaisuudessaan Commerzbankin käyttöön. Kiinteistö muodostuu 9 maanpäällisestä ja kolmesta maanalaisesta kerroksesta, ja vuokrattavaa pinta-alaa on yhteensä vajaa 32 000 neliötä.

‒ Commerzbank on Saksan toiseksi suurin pankki. Pitkäaikainen vuokrasopimus näin uskottavan toimijan kanssa takaa vakaan, ennustettavan ja pitkäaikaisen vuokratuoton kiinteistösijoitukselle. Lisäksi kohde on moderni ja erinomaisessa teknisessä kunnossa, sanoo salkunhoitaja Mikko Antila.

Ilmarinen hajauttaa kiinteistösalkkuaan  

Theodor Heuss Allee 50 -toimistokiinteistö on Ilmarisen toinen Saksaan tekemä kiinteistösijoitus. Ensimmäinen oli berliiniläinen toimisto- ja hotellikiinteistö Königstadt Carree, josta Ilmarinen hankki vuoden 2015 lopussa omistukseensa noin puolet.

Ilmarisen strategiana on hajauttaa kiinteistösalkkuaan myös ulkomaisiin kohteisiin.

‒ Frankfurt on Manner-Euroopan suurin finanssialan keskus, missä pitävät pääkonttoreitaan sekä Euroopan keskuspankki että Saksan keskuspankki. Kaupunki tukee erinomaisesti Ilmarisen kiinteistösijoitusten kansainvälistymistä, Antila sanoo.

Ostajien neuvonantajana sijoituksessa toimi L’Etoile Properties -niminen yhtiö, joka tulee myös vastaamaan kohteen operatiivisesta hallinnoinnista.