kimunckorxndbhfy6xq1

Aiheuttaako sopivan asunnon etsiminen päänvaivaa? If Asunnon kuntokartoitus -sovellus helpottaa asunnon ostajaa tai vuokraajaa, kun pää on pyörällä eri kohteiden plussista ja miinuksista näytöissä kiertämisen jälkeen.

– Tarkoituksena on auttaa sovelluksen käyttäjiä omatoimisen, pintapuolisen arvioinnin tekemisessä, jotta mahdolliset vahinkoriskit huomattaisiin tarpeeksi ajoissa jo ennen asunnon ostamista tai vuokraamista. Haluamme ihmisten kiinnittävän huomiota siihen, mitkä ovat riskejä tai hälyttäviä merkkejä asunnoissa ja taloissa, kertoo Ifin omaisuusvakuutusten johtaja Mika Viipuri.

Sovellus ei kuitenkaan korvaa ammattilaisen tekemää perusteellista kuntokartoitusta, vaan sen tarkoitus on opastaa ja auttaa kiinnittämään huomiota asunnossa mahdollisesti piileviin riskeihin.

Miten sovellus toimii?

Ifin älypuhelinsovelluksessa asunnosta luodaan oma kohde, jonka alle voi kirjata muun muassa omia muistiinpanoja, lisätä kuvia ja videoita sekä peukuttaa sovelluksen antamia väitteitä asunnon kunnosta.

Nyt iOS-sovellus on päivitetty kattamaan kerrostaloasuntojen lisäksi myös omakotitalot. Android-älypuhelimille omakotitalo-ominaisuus lanseerataan myöhemmin joulukuussa.

– Omalla kotisohvalla on kiva köllötellä illalla näytöissä kiertämisen jälkeen, vertailla asuntoja ja muistella kuvien perusteella miltä ne oikein näyttivätkään. Myös remontoinnin kannalta sovellus helpottaa elämää: sen avulla saa tehtyä korjaus- tai remonttisuunnitelman muuton jälkeen, koska kaikki data löytyy omasta älypuhelimesta. Sieltä on helppo tarkistaa mitä pitikään korjata, rempata, maalata tai vaihtaa, Viipuri vinkkaa.

Yleisimmät suurvahingot kodeissa liittyvät kosteuteen

Vanhat putkistot, remontoimaton kylpyhuone ja vesikatto ovat usein vahinkokohteelle ominaisia piirteitä. Ifin vahinkotilastojen mukaan yleisimpiä vahinkoja ovat putkiston ja eri laitteiden, kuten astianpesukoneen, rikkoutumisesta aiheutuneet vesivahingot.

– Mitä suurempi korjausremontti tarvitaan, sitä suurempi vaiva sekä ajallisesti että taloudellisesti. Jos vahinko piilee esimerkiksi talon rakenteissa, kosteus voi pahimmillaan aiheuttaa terveyshaittoja, Viipuri toteaa.

Kotivakuutus korvaa vahinkoja sen mukaan, kuinka laaja turva kotivakuutuksessa on.

– Kotivakuutukseen antamaa turvaa on hyvä pohtia jo silloin, kun suunnittelee asunnon ostoa tai vuokrausta. Mahdolliset riskit on hyvä kartoittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja valita koti ja kotivakuutus kohteen ominaisuuksien mukaan, Viipuri neuvoo.

Lataa ilmainen If Asunnon kuntokartoitus -älypuhelinsovellus App Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta.

Ifin vinkkejä omakotitalon kuntokartoituksen tekemiseen.

Ifin vinkkejä kerrostaloasunnon kuntokartoituksen tekemiseen.