Aberdeen Asset Managementin hallinnoima kiinteistörahasto Aberdeen Real Estate Fund Finland (AREFF) on myynyt Lahden keskustassa Aleksanterinkatu 24:ssä sijaitsevan toimistokiinteistön Erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat I -rahastolle.

AREFF:n kehittämässä miltei 7.300 m2 toimistokiinteistössä ovat vuokralaisina mm. Lahden kaupunki,

Päijät-Hämeen oikeusaputoimisto ja Bestseller -ketju. Kahden kiinteistön kokonaisuus muodostuu vuonna 2009 rakennetusta modernista toimisto-osasta ja 2011 saneeratusta toimistokiinteistöstä. Kiinteistöjen kivijalassa on myös liiketilaa.

Omistuksemme aikana kehitimme tilat vastaamaan paremmin alueen kysyntää rakennuttamalla uudisosan

sekä peruskorjaamalla vanhan osan, joka sai ensimmäisenä korjausrakennuskohteena Suomessa BREEAM-ympäristösertifikaatin. Myynti oli strategian mukainen ja täytti rahaston sille asettamat tavoitteet”, kertoo maajohtaja Ville Raitio.

Fennica Toimitilat I -rahasto jatkaa strategiansa mukaista kiinteistösijoittamista suuriin kaupunkeihin. Lahden keskustassa on kysyntää hyvälaatuisille toimistoille ja pääsemme jatkossa vastaamaan tähän kysyntään”, toteaa rahastonhoitaja Elina Puhakainen, Fennia Varainhoito Oy:stä.

Aberdeen Real Estate Fund Finland LP on kolmelle institutionaaliselle sijoittajalle – Ilmarinen, APG (Alankomaat) ja ATP (Tanska) – räätälöity value added -tyyppinen suljettu kiinteistörahasto. Rahaston kiinteistökanta on noin 330 miljoonaa euroa.