CapMan Real Estate ostaa historiallisen Cavoniuksen talon Pohjoisesplanadilla

90add4f802ec85ce_800x800ar

CapMan Nordic Real Estate II -rahasto ostaa Pohjoisesplanadi 21:ssa sijaitsevan toimisto- ja liikekiinteistönä toimivan Cavoniuksen talon. Kohde on rahastolle jo kolmas toimisto- ja liikekiinteistöhankinta sen City Pearls -salkkuun, johon kuuluu ensiluokkaisia ja uniikkeja toimisto- ja liikekiinteistöjä Helsingin ydinkeskustassa.

Alun perin Carl Ludvig Engelin suunnittelema, vuonna 1820 rakennettu kiinteistö on yksi Helsingin liikekeskustan vanhimmista rakennuksista. Kiseleff & Heikelin sekä Sebastian Gripenbergin suunnittelemat lisärakennukset valmistuivat vuosina 1882 – 1883 ja rakennusta on myöhemmin remontoitu ja modernisoitu. Pinta-alaltaan noin 2 300 neliömetrin kokoinen ja 4-kerroksinen kiinteistö sijaitsee Helsingin paraatikadulla Pohjoisesplanadilla, jonka läheisyydessä sijaitsee lukuisia ravintoloita sekä liike- ja toimistotiloja.

”Olemme erittäin iloisia tämän arvokiinteistön hankinnasta. Tällaisia kohteita Helsingin parhaimmalta liike-alueelta on harvoin tarjolla. Tämä uniikki kohde sopii erinomaisesti CapMan Nordic Real Estate II -rahaston sijoitusstrategiaan. Kohde on lähes täyteen vuokrattu ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittää kiinteistöä edelleen liike-elämän tarpeisiin”, kommentoi CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Sampsa Apajalahti.

Pohjoisesplanadi 21 on vuonna 2017 perustetun 425 milj. euron suuruisen CapMan Nordic Real Estate II -rahaston 13. sijoitus. Rahasto sijoittaa pääasiassa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Rahasto osti syksyllä 2018 Helsingistä toimistokiinteistöt osoitteista Pieni Roobertinkatu 11 ja Korkeavuorenkatu 30, jotka yhdessä Pohjoisesplanadi 21 kanssa kanssa muodostavat Helsingin keskustakiinteistöjen parhaimmistoa edustavan City Pearls -salkun.

CapMan Real Estaten palveluksessa on 30 sitoutunutta sijoitustoiminnan sekä pääomien ja kohteiden hallinnoinnin ammattilaista. Hallinnoimme kiinteistötuotteissamme noin 2,5 miljardin euron pääomia.

Blok lanseeraa lemmikkiystävälliset asuntonäytöt

lemmikkiystavallinen-esittely2-FI

Blok on lanseerannut lemmikkiystävällisen asuntonäyttökonseptin, jonka avulla uuden asunnon etsijät pääsevät tutustumaan asuntoihin yhdessä lemmikin kanssa. Välittämämme kohteet, joiden verkkoilmoituksesta löytyy tassu-merkki, toivottavat lemmikit tervetulleiksi yksityisnäyttöihin.

“Monille asiakkaillemme lemmikit ovat perheenjäseniä. Uutta kotia etsiessä on luontevaa, että myös lemmikeillämme on mahdollisuus tutustua, katsella – ja haistella- uutta asuntoa.” sanoo Blokin markkinointijohtaja Olli Gunst.

Käytännössä lemmikkiystävälliset näytöt toimivat niin, että asunnon etsijä voi verkkopalvelumme kautta pyytää lemmikkiystävällistä yksityisnäyttöä.

Yhä useampi suomalainen omistaa lemmikin ja syntyvyyden laskiessa koirien määrä on kasvanut 11%:lla.

Kutsumalla asiakkaidensa lemmikit mukaan asunnon hakuun yritys haluamme mukautua asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin.

“Asiakkaamme ovat ottaneet uuden konseptimme hyvin vastaan ja monet asiakkaistamme ovatkin jo ilmoittaneet halukkuutensa järjestää lemmikkiystävällisiä näyttöjä. Avoimiin näyttöihin ei kuitenkaan toistaiseksi voi ottaa lemmikkejä mukaan, koska meidän on myös huomioitava heidät, jotka kärsivät allergioista ja koirapelosta.” Gunst kertoo.

Blok eroaa perinteisistä kiinteistönvälityksistä siten, että asunnon omistaja pitää esittelyn itse ja Blok hoitaa asunnon valokuvauksen, markkinoinnin ja kauppakirjat. Tämän johdosta myös Blokin ottama palkkio on huomattavasti perinteistä välittäjää edullisempi.

Koirat ovat suosituin lemmikkieläin Suomessa. Vuonna 2018 arvioitiin, että Suomessa on 700 000 koiraa.