CapMan Nordic Real Estate ostaa ensimmäisen kiinteistönsä Oslosta

805731

CapMan Nordic Real Estate -rahasto on ostanut St. Olavs Gate 23:ssa sijaitsevan toimisto- ja liikekiinteistön Oslon keskustasta Aberdeen Property Nordic Fund I:ltä

St. Olavs Gate 23 on vuonna 1900 rakennettu 4 548 neliömetrin kaupallinen kiinteistö, jonka alimmassa kerroksessa on liiketilaa ja neljässä ylemmässä kerroksessa toimistotilaa. Kiinteistö sijaitsee hyvällä paikalla vain 400 metrin päässä Karl Johans Gate -ostoskadulta. Nationaltheatret juna- ja metroasemat, joista on hyvät paikalliset liikenneyhteydet ja suora yhteys Oslon lentoasemalle, ovat vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Lisäksi Oslon yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta rakentaa laitosta kiinteistön välittömään läheisyyteen, minkä seurauksena alueelle odotetaan noin 4000:ta opiskelijaa.

“Olemme tyytyväisiä ensimmäisen kiinteistömme hankintaan Norjassa. Tutkimme viimeisen 18 kuukauden aikana aktiivisesti Oslon markkinoita ja olemme iloisia, että arvonluontistrategiaamme erinomaisesti sopiva uusi sijoitus on nyt varmistunut. Odotamme jo innolla, että pääsemme lähitulevaisuudessa kunnostamaan nopeasti kehittyvällä alueella sijaitsevaa kiinteistöä moderniksi ja korkealaatuiseksi toimisto- ja liikekiinteistöksi”, kommentoi Ruotsin CapMan Real Estaten managing partner, Ed Williams.

CapMan Real Estaten neuvonantajina toimivat järjestelyssä CBRE ja CLP, minkä lisäksi Danske Bank tarjosi kaupalle pankkirahoituksen.

St. Olavs Gate 23 on CapMan Nordic Real Estate -rahaston 21. sijoitus. Omalta pääomaltaan 273 miljoonan euron rahasto sijoittaa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Rahasto perustettiin vuonna 2013.

CapMan Real Estate myy viiden tähden hotellikiinteistön Helsingin keskustassa Deka Immobilienille

CapMan Nordic Real Estate -rahasto on sopinut myyvänsä Helsingin ydinkeskustassa osoitteessa Yrjönkatu 13 sijaitsevan hotellikiinteistön saksalaisen Deka Immobilienin hallinnoimalle rahastolle. CapMan Real Estate muuntaa kiinteistön Hotel St. George -nimiseksi 153 huoneen luksushotelliksi, jota operoi Kämp Collection Hotels. Muutostyöt ovat vielä kesken ja kaupan odotetaan toteutuvan kesällä 2017 hotellin valmistuttua ja sen avattua ovensa yleisölle.

“Olemme erittäin iloisia, että olemme löytäneet pitkäaikaisen omistajan tälle Helsingin keskustassa sijaitsevalle arvokiinteistölle jo kehitysvaiheessa. Hankkeessa toteuttamamme lisäarvo on nimenomaan rakennuksen muutosprojektissa, jota teemme yhteistyössä Kämp Collection Hotelsin kanssa. Projekti on hyvässä vaiheessa ja saatamme sen loppuun kesällä 2017, jolloin Hotel St. George, Helsingin uusin luksushotelli, avaa ovensa”, kommentoi CapMan Real Estaten partneri Juhani Erke.   

Perusteellisen muutostyön jälkeen Hotel St. Georgessa tulee olemaan 153 huonetta, uima-altaallinen spa, ravintola, cocktail-baari sekä sisäpihan talvipuutarha. Hotelli on erityisesti suunnattu liikematkustajille sekä Helsingin kasvavalle turistimäärälle.

Yrjönkatu 13 on CapMan Nordic Real Estate -rahaston kolmas irtautuminen. Vuonna 2013 perustettu 273 milj. euron suuruinen rahasto sijoittaa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin.