SATOlta 760 vuokra-asuntoa Y-Säätiölle

SATO Oyj on tänään myynyt 760 aravavuokra-asuntoa Kiinteistö Oy Y-asunnoille (Y-Säätiö). Asunnot sijaitsevat pääasiassa Jyväskylässä, Lahden seudulla sekä pääkaupunkiseudun kehyskunnissa.

Liiketoimintajohtaja Tuula Entelä SATOsta:

– SATO jakaa vuokra-asunto-tarjontansa painottumista pääkaupunkiseudulle, johon pääosa muuttoliikkeestä kohdistuu ja vuokra-asuntojen kysyntä on voimakkainta. Toiminta-alueillamme keskitymme sijainteihin, joissa on hyvät liikenneyhteydet ja toimiva palveluverkosto välittömässä läheisyydessä.

– Vähennämme asunto-omistustamme alueilla, joilla vuokra-asuntokysynnän kasvu on pitkällä tähtäimellä hitaampaa. Nyt tehdyllä kaupalla halusimme siirtää asunnot toimijalle, jolla on vahvaa osaamista vuokra-asuntojen tarjoamisesta. Y-Säätiön pitkä historia kohtuuhintaisten kotien tarjoamisessa takaa asukkaille tulevaisuudessakin hyvän vuokranantajan.

Saku Sipola nimitetty SATO Oyj:n toimitusjohtajaksi

Saku_Sipola

SATO Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Saku Sipola, 47. Hän aloittaa tehtävässä loppuvuonna myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Nykyinen toimitusjohtaja Erkka Valkila siirtyy eläkkeelle vuoden lopulla. Valkilan työsuhdetta jatkettiin vuonna 2013 työsopimuksen mukaisen eläkeiän jälkeen kahdella vuodella.

Sipola siirtyy SATOon Pohjolan Design-Talo Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on toiminut noin neljä vuotta. Sitä ennen hän on toiminut johtajana Rautaruukki Oyj:ssä ja erilaisissa johtotehtävissä YIT Oyj:ssä.

SATOn hallituksen puheenjohtaja Esa Lager:

– SATO on kasvanut Valkilan johdolla merkittäväksi asuntosijoitusyhtiöksi ja yhtiön kannattavuus on ollut erinomainen. Tavoitteena on edelleen kannattava kasvu ja asiakaskokemuksen parantaminen.

– Saku Sipolalla on pitkäaikainen johtamiskokemus sekä näyttöä uudistamiskyvystä ja tuloksellisesta toiminnasta. Uskon, että hänen johdollaan yhteistyössä yhtiön ammattitaitoisen henkilöstön kanssa SATO edelleen vahvistaa asemaansa johtavana asuntosijoitusyhtiönä.

Saku Sipola:

– SATO on erinomainen yritys, jonka palveluiden kysyntää voimakas kaupungistuminen tukee. Tämä luo edellytykset vahvaan tuloksentekoon jatkossakin. On innostavaa päästä yhdessä satolaisten kanssa kehittämään yhtiötä nopeasti muuttuvassa ympäristössä.

Asuntosijoitusyhtiö SATOn Tampereen aluejohtajaksi Mikko Nevalainen

Mikko_Nevalainen

Rakennusinsinööri AMK Mikko Nevalainen (s. 1974) on nimitetty SATO Oyj:n Tampereen aluejohtajaksi 1.9.2015 alkaen. Nevalaisen vastuualueeseen kuuluvat Tampereen talousalueen asuntosijoitustoiminta ja kiinteistökehitys. Hän raportoi tehtävässään liiketoimintajohtaja Pasi Suutarille.

Mikko Nevalainen on ollut SATOn palveluksessa vuodesta 2012, ensin kehitysinsinöörinä ja viimeksi aluepäällikkönä pääkaupunkiseudulla.

SATO omistaa Tampereella noin 2 200 vuokra-asuntoa ja investoi vuosittain n. 100-200 uuteen asuntoon.

Tampereen nykyinen aluejohtaja Kari Koponen jää eläkkeelle kuluvan vuoden lopussa kahdenkymmenenkuuden SATO-vuoden jälkeen.

SATO avaa uusia ovia edulliseen vuokra-asumiseen

2015-04-09 13_56_16-SATO_StudioKoti_2.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial).png222222

SATO StudioKoti tuo uudenlaisen asumismuodon pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseutua vaivaa pitkittynyt pula edullisista vuokra-asunnoista. Vastauksena kasvavaan tarpeeseen asuntosijoitusyhtiö SATO on kehittänyt uuden sukupolven asumismuodon, SATO StudioKodin. Uuden konseptin tavoitteena on edullisen asumiskustannuksen lisäksi erinomainen asiakaskokemus ja viihtyvyys.

SATO StudioKoti tuo yksiöitä tarjolle sellaiseen hintaluokkaan, johon ei tällä hetkellä ole markkinoilla tarjontaa. Vantaalle suunnitellussa pilottikohteessa tämä tarkoittaa 500 € vuokraa.

Uudisrakennuksiin tulevat StudioKodit ovat avaria yksiöitä, joissa korostuvat laadukkuus ja design muun muassa räätälöidyillä kaluste- ja sisustusratkaisuilla. StudioKoti on lähes neljä metriä korkea ja lattiapinta-alaltaan kompakti, noin 16 neliömetriä. Asunnon toiminnallisuuteen ja suunnitteluun kiinnitetään erityistä huomiota, siinä on lisätilaa tuova kuuden neliömetrin parviratkaisu ja ranskalainen parveke. Yhteisöllisyyttä luovat asukkaiden yhteiset tilat, kuten ylimmän kerroksen suuri terassi ja sauna. Alakerrokseen tulee pesula ja iso oleskelutila, joka voi toimia vaikka kahvilana.

2015-04-09 13_55_46-SATO_StudioKoti_1.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial).png1111111

– Pääkaupunkiseudun asumisen haasteisiin tarvitaan erilaisia ratkaisuja, joista asiakkaat voivat valita itselleen kulloinkin sopivimman. SATO StudioKoti tarjoaa mielestämme vahvan vaihtoehdon edulliseen ja joustavaan vuokra-asumiseen esimerkiksi työn perässä muuttaville, sanoo SATOn toimitusjohtajaErkka Valkila.

– Uskomme yhteisöllisen asumisen muodostuvan trendiksi kasvukeskuksissa.  SATO StudioKoti laadukkaine yhteistiloineen vastaa pitkälti samanlaista asumismallia, jonka lukioikäiset nuoret suunnittelivat itselleen Safari-leirin työpajassamme viime vuonna, Valkila toteaa

SATO esittelee StudioKotia pääkaupunkiseudulla ensi kesänä. Malliasunnon avulla asiakkaat, viranomaiset, päättäjät ja muut alan toimijat voivat tutustua asunnon toiminnallisuuteen ja laadukkuuteen.

SATO StudioKoti -konsepti soveltuu erinomaisesti pääkaupunkiseudulle hyvien kulkuyhteyksien päähän. SATO suunnittelee konseptin pilottikohdetta Raikukujalle Vantaan Martinlaaksoon. Vireillä on kaavamuutoshakemus, jota edeltäneissä keskusteluissa Vantaan viranomaiset ovat osoittaneet innovatiivisuutta ja myönteistä suhtautumista asumismuotojen kehittämiseen.