YIT myy toimistokiinteistön Helsingin ydinkeskustassa

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan toimistokiinteistön myynnistä OP-Vuokratuotto-erikoissijoitusrahastolle. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 23 miljoonaa euroa. Toimistokiinteistön ankkurivuokralaiseksi tulee Lexia Asianajotoimisto Oy.

YIT osti osoitteessa Lönnrotinkatu 11 sijaitsevan toimistokiinteistön kesällä 2014 ja käynnisti kiinteistön peruskorjauksen kesällä 2015. Vuonna 1972 valmistunut toimistorakennus peruskorjataan kauttaaltaan nykypäivän vaatimuksia vastaavaksi moderniksi toimistotaloksi. Peruskorjauksella parannetaan merkittävästi rakennuksen energiatehokkuutta, ja kiinteistölle haetaan LEED-ympäristösertifiointia. Valmistuessaan Lönnrotinkatu 11:ssa on noin 4 000 neliömetriä nykyaikaista muuntojoustavaa toimistotilaa viidessä kerroksessa ja noin 400 neliömetriä liiketilaa katutasossa. Autopaikkoja on 40. Peruskorjaus valmistuu syksyllä 2016.

“OP-Vuokratuotto rakentaa käyttötarkoituksiltaan ja sijainneiltaan hyvin hajautettua toimitilakohteiden verkostoa. Nyt hankitun kohteen myötä kykenemme tarjoamaan modernia toimistotilaa ydinkeskustassa hyvin erikokoisille yrityksille ja saamme näin myös erinomaisen vuokralaishajautuksen”, toteaa Markku Mäkiaho Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:stä.

 

YIT myy päiväkotikiinteistön eQ Hoivakiinteistöt -rahastolle

medium_Paivakoti_Veikkola_jpg

YIT on allekirjoittanut sopimuksen rakenteilla olevan päiväkodin myynnistä Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöille. Päiväkoti sijaitsee Pajalassa, Järvenpäässä, ja se on pinta-alaltaan reilut 600 neliömetriä. Joulukuussa 2015 valmistuvaan päiväkotiin tulee lähes 80 hoitopaikkaa lapsille. Vuokralaisena ja päivähoitopalveluiden tuottajana toimii Suomen Tenava päiväkodit Oy.

Päiväkoti Tenava-Kulma on suunniteltu yhdessä Suomen Tenava päiväkotien kanssa ja siinä on huomioitu päiväkotitoimintojen erityispiirteet. Päiväkodista tulee virikkeellinen ja viihtyisä sekä lapsille että henkilökunnalle. YIT on myös vastannut tänä keväänä Suomen Tenava päiväkodeille Veikkolaan ja Sundsbergiin valmistuneiden päiväkotien toteutuksesta.

”YIT on auttanut meitä hankkeen kehittämisessä ja hoitanut koko hankkeen hyvin. Meidän tarpeemme on käyty yksityiskohtaisesti yhdessä läpi. Tenava-Kulma-päiväkodin perustaminen vastaa Järvenpään kaupungin tarpeisiin lisätä päivähoitopaikkoja. Pajalaan rakennettava yksityinen päiväkoti tullaan avaamaan tammikuun alusta 2016. Teemme yhteistyötä tällä hetkellä jo 11 kunnan kanssa.”, kertoo Suomen Tenava Päiväkodit Oy:n vt. toimitusjohtaja Eila Hassinen.

medium_Paivakoti_Jarvenpaa_jpg

”Tämä on kolmas päiväkoti, jonka toteutamme Suomen Tenava päiväkotien ja YIT:n kanssa. Olemme iloisia siitä, että voimme jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötämme, ja että eQ Hoivakiinteistöt on valittu tämän hankeen omistajaksi. Tenava-Kulma sijaitsee hyvällä paikalla keskellä kehittyvää asuinaluetta ja sopii siten loistavasti rahastomme pitkä-aikaiseksi sijoituskohteeksi”, kertoo eQ Hoivakiinteistöt -rahaston sijoitusjohtaja Robert Landtman.

”YIT kehittää ja toteuttaa aktiivisesti hoiva- ja päiväkotihankkeita. Ne perustuvat tiiviiseen yhteistyöhön palveluntuottajien ja sijoittajien kanssa. Hankkeita kehitetään yhdessä alusta asti, jolloin tilat ovat valmistuessaan toimivia palveluntuottajille ja hyviä sijoituskohteita kiinteistösijoittajille. YIT:llä on rakenteilla useita hoivahankkeita pääkaupunkiseudulle ja sen lähiympäristöön”, toteaa hankekehitysjohtaja Timo Erkkilä YIT:ltä.

YIT myy Lauttasaaren kauppakeskuksen Helsingissä

YIT myy Helsingissä sijaitsevan Lauttasaaren kauppakeskuksen, Lauttiksen, Aberdeen Asset Managementin hallinnoimalle yleiseurooppalaiselle kiinteistörahastolle, Aberdeen European Balanced Property Fundille. Sopimuksen kokonaisarvo on yli 40 miljoonaa euroa, josta liikevaihtoa kirjataan rakentamisen edetessä valmius- ja vuokrausasteiden mukaisesti.

Lauttiksen rakentaminen alkoi vuonna 2014, ja kauppakeskus valmistuu loppuvuonna 2016. Kauppakeskuksen tiloista on vuokrattu noin 75 %, ja ankkurivuokralaisia ovat Kesko, HOK-Elanto ja Alko.

Lauttista ja sen yhteyteen rakennettavia asuinrakennuksia on kehitetty YIT:n Kaupunki kylässä -konseptin mukaisesti. Konseptin tavoitteena on elävä keskus, jossa on hyvä asua ja yrittää. Se tiivistää kaupunkirakennetta ja hyödyntää olemassa olevaa infrastruktuuria eli toteuttaa mixed use -periaatetta yhdistämällä asumista, palveluita ja työpaikkoja sekä tukeutumalla moderniin joukkoliikenteeseen.

”YIT:n vastuullisen yritystoiminnan johtoajatuksena on kestävien kaupunkiympäristöjen toteuttaminen. Lauttasaaren kauppakeskus Lauttis on juuri tätä: vieressä sijaitseva metroliikenne vähentää päästöjä, palvelujen läheisyys lisää arjen sujuvuutta sekä erinomainen sijainti ja korkea tekninen laatu luovat asuntojen ja liiketilojen omistajille taloudellista turvaa”, YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoo.

Kauppakeskuksen rakentaminen on edennyt aikataulun mukaisesti. Louhintatyöt on saatu päätökseen ja runkotyöt ovat käynnissä. Myös Lauttiksen päälle sijoittuvien asuntojen rakentaminen alkaa kesällä. Asuntojen kysyntä on ollut vilkasta, ja niiden ennakkomarkkinointi alkaa kesäkuussa. Asuntojen arvioidaan valmistuvan vuoden 2017 aikana.

YIT:n neuvonantajana kaupassa toimi Leimdörfer.

YIT myy Ålandsbankenin asuntorahastolle asuntoja noin 25 miljoonan euron arvosta

YIT on allekirjoittanut sopimuksen 122 asunnon myynnistä Ålandsbankenin asuntorahastolle. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 25 miljoonaa euroa.

Vuokrakäyttöön tulevat asunnot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja muissa Suomen kasvukeskuksissa.

Nyt sovituista kaupoista 60 asunnon myynti kirjataan neljännelle kvartaalille ja ne ovat rakenteilla olevia tai valmiita asuntoja. Loput kaupat toteutetaan vuoden 2015 ensimmäisellä kvartaalilla.

YIT myy noin 85 miljoonan euron edestä toimitilakiinteistöjä

YIT on solminut sopimukset kolmen toimitilakiinteistön myynnistä eri toimijoille. Kaupat solmittiin Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan toimisto- ja liikekeskus Dixin liikekeskuksesta, Liettuan Vilnassa sijaitsevasta Grand Office -toimitilakiinteistöstä sekä Helsingin Käpylässä sijaitsevasta Osmontien toimistokiinteistöstä. Sopimusten kokonaisarvo on noin 85 miljoonaa euroa, josta noin 50 miljoonaa euroa kuuluu pääoman vapautusohjelman piiriin. Liikevaihtoa kirjataan Q3:lle valmius- ja vuokrausasteiden mukaisesti yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. Välitön kassavirtavaikutus on noin 20 miljoonaa euroa.

Toimisto- ja liikekeskus Dixin liikekeskuksen ostaja on tanskalainen kiinteistösijoittaja NREP Nordic Strategies Fund. Kaupan kohteena oleva kolmikerroksinen kauppakeskus on laajuudeltaan noin 9 100 neliömetriä, ja se toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe, noin 5 200 neliömetriä liiketilaa, valmistuu joulukuussa 2014. Toisen vaiheen, noin 3 900 neliömetriä, rakentaminen käynnistyy keväällä 2015 ja valmistuu joulumyyntiin 2016. Kauppaan sisältyvät lisäksi noin 200 autopaikkaa ensimmäisessä rakennusvaiheessa valmistuvasta pysäköintitalosta. Kohteelle haetaan LEED-ympäristösertifikaattia tavoitteena Platinum-taso.

Liettuan Vilnassa sijaitsevan Grand Office -toimitilakiinteistö myytiin virolaiselle sijoitusyhtiölle Capital Mill OÜ:lle. Kaupan kohteena on noin 10 000 neliömetrin kokoinen, 21-kerroksinen toimitilakiinteistö ja sen yhteydessä sijaitsevat parkkitilat noin 290 autolle. Kohde valmistui toukokuussa 2014, ja ankkurivuokralaisina ovat muun muassa vakuutusyhtiö BTA ja sähköverkkoyhtiö Lesto. Lisäksi kiinteistössä sijaitsee myös YIT:n liettualaisen tytäryhtiön toimisto. Grand Office sijaitsee vuonna 2006 hankitulla Vilspan tontilla, jolla on myös YIT:n rakentama, tänä vuonna valmistunut hypermarket Prisma. YIT rakentaa tontille parhaillaan myös asuntoja.

Lisäksi YIT on allekirjoittanut sopimuksen Helsingissä sijaitsevan Osmontien toimistokiinteistön myynnistä VVT Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoimalle VVT Property Fund I Ky:lle. Käpylän Osmontiellä sijaitsevan kuusikerroksisen toimistokiinteistön rakennustyöt aloitettiin syyskuussa 2014. Toimistotalo on laajuudeltaan noin 3 300 neliömetriä ja se valmistuu lokakuussa 2015. Kiinteistön vuokralaiseksi tulee muun muassa Helen Sähköverkot Oy (HSV). Osmontie 38:aan sijoittuva toimistotalo suunnitellaan YIT:n energianero-konseptin mukaisesti, jolloin energiatehokkaisiin ratkaisuihin ja kiinteistöteknisiin järjestelmiin kiinnitetään erityistä huomiota. Kohteelle haetaan LEED-ympäristösertifikaattia tavoitteena Gold-taso.

YIT myy noin 30 miljoonan euron edestä asuntoja vuokrakäyttöön

YIT myy Ålandsbankenille asuntoja vuokrakäyttöön. Kaupan kohteena olevien asuntojen kokonaisarvo on yhteensä noin 30 miljoonaa euroa.

YIT on sopinut Ålandsbankenin asuntorahaston kanssa 137 asunnon kaupasta. Asunnot ovat pääasiassa valmiita tai lähellä valmistumista, ja ne sijaitsevat eri kohteissa pääkaupunkiseudulla ja muissa Suomen kasvukeskuksissa.

”Vuokra-asuntomarkkina on jatkunut aktiivisena, solmittu kauppa on tärkeä osa myyntiportfoliomme hallintaa. Valmistuvien ja valmiiden asuntojen myynti luo lisäksi mahdollisuuksia myös uusille asuntoaloituksille.”, toteaa Harri Isoviita, YIT:n Asuntorakentaminen –liiketoimintaryhmän johtaja.